خواننده

متولدین ۲۳ آبان سینما ، تئاتر و موسیقی؛ مهدی یراحی

به گزارش باکس افیس ایران:  مهدی یراحی (زادهٔ ۲۳ آبان ۱۳۶۰)، خواننده و آهنگ‌ساز مردمی اهل ایران است.

او فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۹ آغاز کرد. مهدی یراحی برنده جایزه باربد در سی و سومین دوره از جشنواره موسیقی فجر در سال ۱۳۹۶ برای آلبوم آینه قدی شده است.

مهدی یراحی از دی ماه سالِ ۱۳۹۷ توسط وزارت ارشاد و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (به دلیل پوشیدن یونیفورم کارگران بازداشت‌شده اعتراضات کارگری ۱۳۹۷ خوزستان در کنسرت و انتشار نماهنگ انتقادی پاره‌سنگ) ممنوع‌الکار و ممنوع‌التصویر شد. پس از گذشت شش ماه و رفع ممنوعیت از کار در ۲۶ تیر ۱۳۹۸، بار دیگر در بهمن ۱۳۹۸ پس از تقدیم اجرای یکی از آثار خود به کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ ایران (قطعه وداع بعد از رفتن) و همچنین سخنان اعتراض آمیزش طی کنسرت‌های اهواز و کرج ممنوع‌الفعالیت شد. وی در مرداد ۱۴۰۱ و در پی پخش اعترافات اجباری سپیده رشنو از صدا و سیما اعلام کرد صدا و سیما دیگر اجازه پخش هیچ یک از آثار او را ندارد

وی در دوازدهم مهر ماه سال ۱۴۰۱ ترانه “سرود زن” را به حمایت از اعتراضات مردم در پی مرگ مهسا امینی منتشر کرد.

مهدی یراحی
اطلاعات پس‌زمینه
زاده۲۳ آبان ۱۳۶۰ (۴۰ سال)
اهواز، ایران
ژانرپاپ ایرانی، پاپ عربی موسیقی اعتراض
پیشهخواننده
آهنگساز
نوازنده
تنظیم کننده
ساز(ها)پیانو، کیبورد، گیتار
سال‌های فعالیت۱۳۷۹ تاکنون
امضا
Emza yarrahi.jpg

زندگی‌نامه

مهدی یراحی، ۲۳ آبان ۱۳۶۰ در اهواز متولد شد. او فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۷۹ (در پی مهاجرت به تهران) آغاز کرد؛ اما پیش از آن در سن ۱۰ سالگی همزمان با شرکت در مسابقات و فعالیت‌‌های فرهنگی دوران تحصیل در زادگاهش اهواز، به موسیقی کلاسیک غربی گرایش پیدا کرد. پس از پایان تحصیلات دورهٔ راهنمایی در سال ۱۳۷۶ به آموختن تئوری موسیقی نزد «علی کسرائی» (به قول او تنها معلم موسیقی‌اش) پرداخت و ضمن آن به طور آزاد و خود‌آموز نواختن سازهای پیانو و گیتار را فرا گرفت. مهدی یراحی در سال ۱۳۹۰، نخستین آلبوم رسمی خود را با عنوان منو رها کن منتشر کرد. او پیش از شهرت در عرصه‌ی خوانندگی طی ده سال برای بسیاری از خوانندگان از جمله داریوش اقبالی و… در مقام آهنگساز ظاهر شد و در ادامه با اجرای تیتراژ برنامه شب شیشه‌ای به عنوان خواننده به شهرت رسید. تا به حال ۴ آلبوم با نامهای: منو رها کن ۱۳۹۰، امپراطور ۱۳۹۲، مثل مجسمه ۱۳۹۴، آینه قدی ۱۳۹۵ و دو مجموعه به نامهای: سه‌گانه اجتماعی اول ۱۳۹۷، سه‌گانه اجتماعی دوم ۱۳۹۹ و تعداد قابل توجهی تک آهنگ عاشقانه و اجتماعی به زبانهای فارسی و عربی از او منتشر شده است. در گذر زمان روند فعالیت هنری یراحی و محتوای آثارش بیش از پیش تحت‌ تأثیر وقایع (عموماً تلخِ) اجتماعی دهه‌ی ۹۰ شمسی ایران قرار گرفت و همین مسئله طی این سالها باعث بروز ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های طولانی‌‌ مدت کاری و برخوردهای قهری قضایی متعدد برای او گردید. مهدی یراحی هنوز هم از هرگونه فعالیت هنری در ایران ممنوع است.

فعالیت‌های اجتماعی

  • حضور مهدی یراحی در چهارمین زنجیره انسانی حمایت از کارون در سال ۱۳۹۲. او پس از شرکت در این زنجیره که با ازدحام و استقبال مردم بابت حضور این خواننده همراه بود، توسط پلیس امنیت اهواز احضار شد.
  • در کنسرت ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ تهران، در شرایطی که مهدی یراحی موفق به کسب مجوز کنسرت در اهواز نمی‌شد بطری آب گل‌آلودِ کارون را با خود به روی صحنه برد و اعلام حمایت کرد.
  • مهدی یراحی پس از چهار سال توانست در بهمن ۱۳۹۳ مجوز اجرای کنسرت در اهواز را کسب کند. وی در اقدامی نمادین و در اعتراض به آلودگی هوای اهواز با ماسک به روی صحنه رفت.
  • در سال ۱۳۹۴ مهدی یراحی تک‌آهنگ «خاک» را در اعتراض به عدم توجه و رسیدگی مسئولان به بحران ریزگردها و آلودگی هوای اهواز منتشر کرد.
  • در ۳۰ شهریور ۱۳۹۵ مهدی یراحی کنسرت رایگان برای حاشیه‌نشینان تهران در یک کورهٔ آجرپزی در منطقهٔ شمس‌آباد، با به همراه بردن تمام امکانات حرفه‌ای کنسرت‌های دیگر خود برگزار کرد و در پایان هم یک وعده غذا برای شام در میان تمامی حاضرین که بیش از هزار نفر جمعیت داشتند، در این برنامه توزیع شد.
  • مهدی یراحی در کنسرت ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ تهران قطعهٔ خاک را در اعتراض به بحران گردوخاک اهواز همراه با پرفورمنس اجرا کرد. در این اجرا دو بازیگر به گِل و خاک آغشته بودند و خواننده و گروه نوازندگان ماسک زده بودند.
  • در سال ۱۳۹۶ مهدی یراحی قطعهٔ «چه چیزا شنیدم» را منتشر کرد و آن را اشاره به مدعیان دروغین ارتباط با حجت بن الحسن، مروجین خرافه و منحرفین متحجری دانست که تلاش در مصادره به مطلوب شخصیت‌های مذهبی و سوءاستفاده ابزاری از دین دارند، دانست.
  • پس از اعتراضات دی ۱۳۹۶ مهدی یراحی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور حسن روحانی از حق مردم برای برخورداری از فضای باز سیاسی دفاع کرد و عملکرد دولت در مقابل مخالفان و مشکلات موجود در کشور را مورد نقد قرار داد. این نامه با کمی تغییر در روزنامهٔ شرق به چاپ رسید.
  • مهدی یراحی در هنگام دریافت جایزهٔ باربد بهترین خوانندهٔ موسیقی پاپ در جشنوارهٔ موسیقی فجر، از وضعیت نامناسب هوای اهواز یاد کرد و از مسئولان خواست فکری به حال مردم کنند.
  • در اوج اعتراضات کارگران شرکت ملی فولاد اهواز مهدی یراحی و گروهش در کنسرت ۶ دی ۱۳۹۷ تالار آفتاب اهواز در همبستگی با کارگران زندانی، لباس فرمِ این کارگران معترض (که از خود کارگران قرض گرفته بودند) را پوشیدند و روی صحنه رفتند. این اقدام مهدی یراحی با واکنش‌های بسیاری در رسانه‌های داخلی و خارجی روبرو شد و چند روز پس از این اجرا او از طرف حراست دفتر موسیقی احضار شد.
  • یک روز پس از حمایت مهدی یراحی از کارگران معترض فولاد اهواز، او قطعهٔ دوم از آلبوم «سه‌گانه اجتماعی اول» به نام «پاره سنگ» را منتشر کرد که واکنش‌های بسیاری را برانگیخت و در رسانه‌های مختلف داخلی و خارجی، همچنین فضای مجازی به عنوان انتقادی‌ترین و سیاسی‌ترین آهنگ بعد از انقلاب اسلامی شناخته شد. ویدیو کلیپ «پاره سنگ» با مضمون ضد جنگ، مهدی یراحی را تا «ممنوع‌الکاری» پیش برد. اگرچه برخی معتقدند ممنوع‌الکاری او بیش از آن‌که به کلیپ ضد جنگش مرتبط باشد با کنسرت او در همبستگی با کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز گره می‌خورد.
  • مهدی یراحی برای همدردی با مردم آسیب دیده در سیل ۱۳۹۸ جنوب و غرب ایران، قطعهٔ اهل النخل را ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ با کلیپی از تصاویر مناطق سیل زده منتشر کرد.
  • پس از اعتراضات ۱۳۹۸ ایران مهدی یراحی در تاریخ ۲۱ و ۲۲ آذر در حالی در اهواز به روی صحنه رفت که یکی از آهنگ‌های اجتماعی خود به نام سرسام را به یاد کشته‌شدگان اعتراضات اخیر ایران خواند و در برنامه خود صحبت‌هایی در انتقاد از عملکرد مسئولان کشور از جمله سپاه و روحانی کرد و به لزوم وجود فرایند نقد برای همه اشخاص و ارگان‌های حاکمیت اشاره کرد. او در بخشی از صحبت‌هایش گفت همان‌طور که مجموعه امنیتی می‌تواند از حوزه فرهنگ و هنر انتقاد کند، ما هم باید بتوانیم آنها را نقد کنیم. او افزود ما باید بتوانیم سپاه پاسداران را نقد کنیم. هیچ مقامی نباید فضای مقدسی برای خودش قائل شود که نتوان او را نقد کرد.
  • مهدی یراحی، در پی تحریم جشنواره فجر توسط جمعی از هنرمندان عرصه تئاتر و سینما پس از سرکوب اعتراضات ۱۳۹۸ ایران و پنهانکاری مسئولان در مورد علت سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین که توسط تشخیص اشتباه پدافند هوایی سپاه پاسداران صورت گرفته بود، ضمن انتشار یادداشتی به حمایت از این اقدام پرداخت و با آرزوی پا پس نکشیدن و ایستادگی هنرمندان پای هزینه‌های آن، به این اعتراض مدنی پیوست و حمایت جدی خود را از آن ابراز داشت.
  • مهدی یراحی در سالگرد درگذشت «سحر خدایاری (دختر آبی)» قطعهٔ دخترانه را به یاد دختران قربانی جهل و تعصب منتشر نمود و در وصف این اثر نوشت: «پیشکش به دختران؛ که هنوز قربانی خشونت و تعصبات بیهوده‌اند. با آرزوی فردایی عاری از جهل و دخترکُشی!»
  • مهدی یراحی اثر «لاک‌پشت» را با پرداختن به معضلات مهاجرت و زخم‌های پناهجویان و اشاره به آسیب‌های ناشی از جنگ و بی‌تدبیری و بی‌خبری مسئولان از دردهای مردم منتشر و آن را به استاد هنرهای نمایشی ایران بهرام بیضایی تقدیم کرد.
  • مهدی یراحی در سالروز سقوط هواپیمای اوکراینی، ترانهٔ عکس شد را برای ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان این حادثه منتشر کرد.
  • وی در ۱۲ مهر ماه ۱۴۰۱ با انتشار نوای “سرود زن” در کانال تلگرامی خود از اعتراضاتی که پی قتل “مهسا امینی” -توسط گشت ارشاد- رخ داد حمایت کرد.

حواشی

آهنگ پاره سنگ

  • ۱ آذر ۱۳۹۷، مهدی یراحی در کنسرتش خبر از انتشار آلبومی با نام «سه‌گانه اجتماعی اول» داد. ۲۳ آبان قطعهٔ اول این آلبوم با نام «سرسام» ، منتشر شده بود، اما یراحی در همان کنسرت خبر از قطعهٔ دوم این آلبوم داد و دربارهٔ آن گفت: «آهنگ بعدی این آلبوم که فکر می‌کنم دردسرساز شود چون خیلی تند است، حدود ۲۰ روز دیگر منتشر می‌شود. این سه شعر و این سه ملودی که در آلبوم «سه‌گانه اجتماعی اول» می‌شنوید ربطی به بازار ندارد و درد من و ماست». این قطعه در ۷ دی با نام «پاره سنگ» منتشر شد. پیش‌بینی یراحی درست از آب درآمد. علاوه بر متن، موزیک ویدئو هم واکنش‌های بسیاری به همراه داشت. در متن این ترانه انتقاداتی نسبت به طولانی شدن جنگ ۸ ساله ایران و عراق مطرح شده بود، علاوه بر آن در نماهنگ این اثر یراحی لباسی نظامی بر تن داشت و در حالی که کلاه روسی به سر داشت، بازوبندی با طرح دولت آلمان نازی بر بازو بسته بود و همراه با دیگر المان‌ها در پوشش به اجرا می‌پرداخت، در پس زمینه هم صحنه‌هایی از دردها و رنج‌های مردم به تصویر کشیده شده بود. واکنش‌ها نسبت به این موزیک ویدئو ادامه پیدا کرد تا پس از یک هفته، خبر ممنوع‌الکار شدن این خواننده مطرح شد.
  • اتفاق دیگر آهنگ «پاره سنگ» در اولین کنسرت مهدی یراحی بعد از شش ماه ممنوعیت رخ داد. پس از پایان این کنسرت، مردم سالن را خالی نکردند و رو به صحنهٔ خالی ترانهٔ «پاره سنگ» را یک صدا فریاد زدند. نشریهٔ هندی ایندیا تودی در این‌باره نوشت: «مهدی یراحی خوانندهٔ ایرانی در فضای مجازی به خاطر آنچه «راه درست اعتراض بدون خشونت» عنوان گرفته، مورد تحسین زیادی واقع شده‌است. پاره سنگ آهنگ پرطرفدار او، ضد جنگ است. مقامات از او خواسته بودند شعر را عوض کند اما او قبول نکرد. در نتیجه در پایان کنسرت فقط آهنگ بدون کلام آن را پخش کردند و او از صحنه خارج شد و مردم شعر را بدون سانسور خواندند». «وقتی خواننده مجوز اجرای آهنگ اعتراضی پرطرفدارش را پیدا نمی‌کند، مخاطبان ارسال این پیام را به عهده می‌گیرند و یک صدا شعر بدون سانسور را می‌خوانند».
  • هفته‌نامهٔ اکونومیست، به «پاره سنگ» مهدی یراحی و حواشی ایجادشده پس از انتشار آن پرداخت. در این گزارش اکونومیست مهدی یراحی را قهرمان مردم و برندهٔ جایزهٔ بهترین خواننده پاپ سال (تندیس باربد) گذشته از وزارت ارشاد معرفی می‌کند که حالا با اثر انتقادی جدیدش قدرت تحمل مسئولان را می‌آزماید.
  • شبکه رادیو ملی آمریکا «ان‌پی‌آر» در بخش بهترین آهنگ‌های سال ۲۰۱۹ فهرستی از ده آهنگ برتر دنیا که الهام بخش مقاومت و ایستادگی در میان مردم شدند را انتخاب و منتشر کرده‌است که «پاره سنگ» اثر اعتراضی و ضدجنگ مهدی یراحی در این فهرست قرار گرفته‌است. ان‌پی‌آر همخوانی آهنگ پاره سنگ توسط مردم با صحنهٔ خالی در کنسرت ۲۶ تیر تهران را حرکتی بسیار ژرف و خلاقانه در پاسخ به سانسور توصیف کرده‌است.

ممنوعیت از کار

مهدی یراحی در طول فعالیت‌های خود با ممنوعیت‌هایی مواجه شده‌است که به برخی از این موارد در زیر اشاره شده‌است:

  • دی ۱۳۹۷، کنسرت تالار آفتاب اهواز به دلیل پوشیدن لباس کارگرها و حمایت از آنان
  • دی ۱۳۹۷، به دلیل انتشار موزیک ویدیوی «پاره سنگ»
  • لغو مجوز کنسرت ۲ اسفند تهران مهدی یراحی و نپذیرفتن فرم درخواست اجرا کنسرت توسط دفتر موسیقی ارشاد
  • بهمن ۱۳۹۷، مهدی یراحی با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی خود خبر داد که توسط وزارت ارشاد از فعالیت‌های هنری منع شده و مجوز تمامی کنسرت‌های او در تهران و شهرستان‌ها را لغو کرده‌اند. بی‌بی‌سی فارسی در بخش خبر تلویزیونی خود گزارش داد: «مقام‌ها از آقای یراحی خواسته‌اند عذرخواهی کند اما او گفته عذرخواهی نمی‌کند».
  • پس از شش ماه ممنوع‌الکاری مجوز کنسرت تهران مهدی یراحی در ۲۶ تیر ۱۳۹۸ صادر شد اما بعد از اجرای این کنسرت و به دلیل هم‌خوانی قطعهٔ پاره سنگ توسط مردم در پایان کنسرت و بازتاب این هم‌خوانی در بسیاری از رسانه‌ها، یراحی دوباره با حملهٔ رسانه‌های محافظه‌کار و وابسته به حاکمیت مانند کیهان، فارس و تسنیم با خطر ممنوع‌الفعالیتی مواجه شد. محمد الله‌یاری مدیر کل دفتر موسیقی در گفتگو با خبرنگار تسنیم دربارهٔ احتمال ممنوع‌الفعالیتی یراحی گفت پس از دریافت توضیحات مکتوب برگزارکننده کنسرت ۲۶ تیر، تشکیل جلسه می‌دهیم و دراین‌باره تصمیم می‌گیریم. پس از گذشت یک ماه مجوز اجرای تور کنسرت خوزستان از طرف ادارهٔ ارشاد لغو گردید. روند این محدودیت‌ها برای اجرای مهدی یراحی و گروهش در استان‌های دیگر مانند اصفهان هم ادامه پیدا کرد و مجوز تمدید کنسرت تهران به تاریخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ با تأخیری بیست و چند روزه و تنها هفت روز قبل از اجرا صادر شد.
  • مهدی یراحی ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ از ممنوع‌الکار شدن مجدد خود خبر داد و اعلام کرد تمامی کنسرت‌هایش لغو شده‌است. او یادداشتی را در صفحات اجتماعی خود منتشر کرد و نوشت: «اینجانب مهدی یراحی، توسطِ مجموعهٔ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (این بار به سبب گفته‌هایم در کنسرت‌های اهواز و کرج و … و اساساً به جهت سیاق و نگرشم) تا اطلاع ثانوی عملاً از کار در سرزمینم ممنوع شده‌ام. به‌همین دلیل روند اخذ مجوز برای اجراهای من در تمامی کنسرت‌های تهران و شهرستان‌ها مسدود و مجوزهای از پیش صادر شده لغو گردید. تا به امروز از محدودیت‌ها و ناملایماتِ تحمیل شده طی یک سال گذشته سخنی نگفته‌ام که در صورت نیاز به آن موارد هم خواهم پرداخت؛ اما همچون گذشته فارغ از تمامی خساراتِ معنوی و مادی بی‌گمان بزرگترین ضایعهٔ این ممنوعیت، محروم ماندن از دیدارِ شما مخاطبان عزیز است. تمام سانس‌های اجرا نشده، در کارنامهٔ حرفه‌ای من ثبت خواهد شد.» بعد از اعتراضات آبان، یراحی در کنسرت اهواز در آذر ۱۳۹۸ انتقادات خود را خطاب به مسئولان و نهادهای کشور از جمله سپاه پاسداران بیان کرد. او در این صحبت‌ها گفت: «چرا هنرمند نباید صاحبان قدرت را نقد کند؟ همان‌طور که مجموعه امنیتی به حوزهٔ فرهنگ سرک می‌کشد، باید ما هم بتوانیم حوزه امنیت را نقد کنیم! یا مثلاً آقای حسن روحانی که خود را حقوق‌دان نامیده بود، امروز نگاهش از همهٔ امنیتی‌ها، امنیتی‌تر شده‌است.»

آثار

آلبوم‌ها

  • ۱۳۹۰ منو رها کن
  • ۱۳۹۲ امپراتور
  • ۱۳۹۴ مثل مجسمه
  • ۱۳۹۵ آینه قدی
  • ۱۳۹۷ سه‌گانه اجتماعی اول
  • ۱۳۹۸ سه‌گانه عاشقانه اول
  • ۱۳۹۹ سه‌گانه اجتماعی دوم

تک‌آهنگ‌ها

سالترانهترانه‌سراآهنگسازتنظیم کنندهآلبومتوضیحاتمنبع
۱۳۸۵منو زیر سایه خودت بگیرروزبه بمانیمهدی یراحیبهروز صفاریانبه همراه نیما مسیحا و روزبه بمانی
۱۳۸۶منو رها کنروزبه بمانیمهدی یراحیمهدی یراحی_بهزاد رئیسیمنو رها کن
۱۳۸۸هوای توروزبه بمانیمهدی یراحیبهزاد رئیسیمنو رها کن
۱۳۸۹علی مودکعزیز الرسام – زانیار خسرویکاظم الساهرسیروان خسرویمنو رها کن
۱۳۸۹تابوت خالیروزبه بمانیمهدی یراحیفرزاد فتاحی
۱۳۹۰مرزروزبه بمانیمهدی یراحیفرزاد فتاحی
۱۳۹۰هر جای دنیایی دلم اون‌جاستروزبه بمانیمهدی یراحیفرزاد فتاحیامپراتور
۱۳۹۰امشبم گذشتامید جامعامید جامعزانیار خسرویامپراتور
۱۳۹۰جذاب‌تررستاک حلاجرستاک حلاجآبان حبیبی
۱۳۹۰عیدیروزبه بمانیمهدی یراحیزانیار خسروی
۱۳۹۱قاصدکزهرا امیر تیموریمهدی یراحیمهدی یراحی
۱۳۹۱دیوارمونا برزوییمهدی یراحیخشایار احمدی
۱۳۹۱به من نگاه کناحسان علیخانیمهدی یراحیمهدی یراحی
۱۳۹۱یه چیزی بگوامیر علی بهادریامیر علی بهادریزانیار خسرویامپراتور
۱۳۹۱من علمک (عربی)عزیز الرسامکاظم الساهرامید حاجیلی و موموریضا
۱۳۹۲مهم اینهامیر علی بهادریامیر علی بهادریزانیار خسروی
۱۳۹۲مادررستاک حلاجمهدی یراحیآرش پاکزاد
۱۳۹۲سازشروزبه بمانیمهدی یراحیمهدی یراحیامپراتور
۱۳۹۲فصل بهار (قسمت عربی)مرتضی حیدری آل کثیرمرتضی کریمیمعین راهبر
۱۳۹۳غزال (عربی)عزیز الرسامکاظم الساهرکوشان حداد
۱۳۹۳بغض توسروش دادخواهمهدی یراحیهومن نامداری
۱۳۹۳اذانمهدی یراحیهومن نامداری
۱۳۹۳خدا به همراتامیر علی بهادریامیر علی بهادریآرون حسینیمن و ما (گروهی)
۱۳۹۳آتشکدهروزبه بمانیمهدی یراحیمهدی یراحی و رضا تاجبخشکهکشانی‌ها (گروهی)
۱۳۹۳فکر من نباشامید جامعامید جامعآرون حسینی
۱۳۹۳فصل بهارحسن کریمیحسن کریمیمعین راهیربرای نوروز سال ۱۳۹۳ به همراه مرتضی پاشایی، رضا صادقی، سعید شهروز، محمد علیزاده، قنبر راستگو و پیام عزیزی
۱۳۹۴آشوبامیر علی بهادریامیر علی بهادریسعید زمانیمثل مجسمه
۱۳۹۴چرا نمی‌رسیپویان بوترابیکامران سرشکیسعید زمانی
۱۳۹۴خاکروزبه بمانیمهدی یراحیهومن نامداری
۱۳۹۵نگو نگفتیروزبه بمانیاحسان نی‌زنسعید زمانیآینه قدیاین قطعه قرار بود تیتراژ پایانی برنامه ماه عسل باشد اما موفق به کسب مجوز از صدا و سیما نشد و در تماشاخانهٔ وبسایت موسیقی ما بیش از ۱ میلیون بار دانلود شد
۱۳۹۵نفسآرش مهرابیمهدی یراحیسعید زمانی و مهدی یراحیآینه قدی
۱۳۹۵سرما نزدیکهروزبه بمانیمهدی یراحیسعید زمانیآینه قدی
۱۳۹۶چه چیزا شنیدمروزبه بمانیمهدی یراحیهومن نامداری
۱۳۹۶بیست و یک روز بعدامیر علی بهادریامیر علی بهادریهومن نامداری
۱۳۹۶چشم توساره تاجیکوحید پویانسعید زمانی
۱۳۹۶پاییزامیرعلی بهادریامیرعلی بهادریپیمان میرزایی
۱۳۹۶همیشه با من باشآمانج آذرمیآمانج آذرمیآمانج آذرمی
۱۳۹۶حیکعلی بحرینی (بخش فارسی)مهدی یراحیکوشان حدادبازخوانی ترانه‌ای از ناظم الغزالی
۱۳۹۷تلقینساره تاجیکوحید پویانسعید زمانی
۱۳۹۷صورتکامیر علی بهادریامیر علی بهادریهومن نامداری
۱۳۹۷سرساممونا برزوییمهدی یراحیسعید زمانیسه‌گانه اجتماعی اول
۱۳۹۷پاره‌سنگروزبه بمانیمهدی یراحیهومن نامداریسه‌گانه اجتماعی اول
۱۳۹۷انکارآمانج آذرمیآمانج آذرمیآمانج آذرمیسه‌گانه اجتماعی اول
۱۳۹۸اهل النخلمرتضی حیدری آل کثیرمهدی یراحیکوشان حدادبراساس قطعه فوق النخل ناظم الغزالی
۱۳۹۸نمیشه ادامه دادآرش مهرابیوحید پویانسعید زمانیسه‌گانه عاشقانه اول
۱۳۹۸طلوع می‌کنممونا برزوییمهدی یراحیمهدی یراحیسه‌گانه عاشقانه اول
۱۳۹۹اسرارمرتضی حیدری آل کثیر -علی بحرینیمهدی یراحیکوشان حدادسه‌گانه عاشقانه اول
۱۳۹۹دخترانهسحر ده‌چشمهمهدی یراحیمهدی یراحیسه‌گانه اجتماعی دومبه یاد دختر آبی
۱۳۹۹لاک‌پشتمونا برزوییمهدی یراحیکوشان حداد و مهدی یراحیسه‌گانه اجتماعی دومتقدیم شده به بهرام بیضایی
۱۳۹۹عکس شدامید جامعامید جامع و مهدی یراحیسپهر وکیلیسه‌گانه اجتماعی دومبه یاد قربانیان هواپیمای اوکراینی
۱۴۰۰اهواکمرتضی حیدریمسعود سخیرویمحمد اولاد_مرتبط با محرومیات های خوزستان
۱۴۰۰وداع بعد از رفتنمونا برزوییمهدی یراحی_
١۴٠١قفس بسشهیار قنبریشهیار قنبریکوشان حداد و مهدی یراحیدر رابطه با اعتراضات و کشته شدن مهسا امینی

اذان

سال ۱۳۹۳، مهدی یراحی با ملودی و سبک خاص خودش اذان را اجرا و منتشر کرد که از پربازدیدترین آثار او به‌شمار می‌آید. این اثر بازتاب‌هایی در خارج از ایران نیز به همراه داشت. در فروردین ۱۳۹۹ ویدئویی از رجب طیب اردوغان در شبکه‌های اجتماعی ترکیه منتشر شد که به اذان مهدی یراحی گوش می‌داد. محمد حدید، میلیونر آمریکایی در صفحه اینستاگرامش این اجرا را تحسین کرد و نوشت: «نیازی به توضیح نیست. یک صدای زیبا که به عبادت فرا می‌خواند. مهدی یراحی صدای یک فرشته». اریک آبیدال (بازیکن سابق بارسلونا و از مدیران فعلی باشگاه)، فرنچ مونتانا (رپر مشهور آمریکایی مراکشی)، سیبل جان (خواننده اهل ترکیه)، دیدا دیافات (قهرمان تای کیک بوکسینگ جهان) از دیگر چهره‌هایی بودند که با انتشار اذان مهدی یراحی در صفحه شخصی خود مورد توجه کاربران و رسانه‌ها قرار گرفتند. نشریه لبنانی رصیف ۲۲ در مطلبی با عنوان «از ترکیه تا آمریکا را با نوای دلنشین اذانش درنوردید، در حالیکه در وطن خودش صدایی ممنوعه است. آری، سخن از هنرمند و خوانندهٔ ایرانی مهدی یراحی است» به بازخوردهای جهانی اذان مهدی یراحی پرداخت و به ممنوع‌الفعالیتی او در کشورش به سبب نگرش و فعالیت‌های اجتماعی او اشاره کرد که حتی موجب شد صداوسیما در حین پخش خبر انتشار اذان در صفحه بازیکن مشهور فوتبال از اعلام نام خوانندهٔ اذان یعنی مهدی یراحی خودداری کند.

آثار تلویزیونی و سینمایی

سالترانهسمتبرنامه تلویزیونیمنبع
۱۳۸۵منو زیر سایه خودت بگیرخواننده و آهنگ‌سازتیتراژ برنامه «منو زیر سایه خودت بگیر»
۱۳۸۵به من چیزی بگوآهنگ‌سازتیتراژ برنامه «مثل ماه» با صدای بهروز صفاریان
۱۳۸۶منو رها کنخواننده، آهنگ‌ساز و تنظیم کنندهتیتراژ پایانی برنامه «شب شیشه‌ای»
۱۳۸۶بوی عیدیآهنگ‌سازتیتراژ برنامه «بوی عیدی»
۱۳۸۶شب شیشه‌ایآهنگ‌ساز و تنظیم کنندهتیتراژ ابتدایی برنامه «شب شیشه‌ای» با صدای روزبه بمانی
۱۳۸۷تنها نروآهنگ‌سازتیتراژ سریال «هویت» با صدای علی لهراسبی
۱۳۸۸هوای توخواننده و آهنگ‌سازتیتراژ برنامه «ماه عسل»
۱۳۹۰من عاشقت شدمآهنگ‌سازتیتراژ پایانی سریال «ساختمان پزشکان» با صدای سیروان خسروی
۱۳۹۰مرزخواننده و آهنگ‌سازتیتراژ برنامه «کمی متفاوت»
۱۳۹۰هرجای دنیایی دلم اونجاست.خواننده و آهنگ‌سازتیتراژ برنامه «ماه عسل»
۱۳۹۲سازشخواننده و آهنگ‌ساز و تنظیم کنندهتیتراژ برنامه «ماه عسل»
۱۳۹۲فصل بهار۹۳خواننده و تهیه‌کنندهتیتراژ برنامه «بهار نارنج»
۱۳۹۳بغض توخواننده و آهنگ‌سازتیتراژ برنامه «ماه عسل»
۱۳۹۳فصل بهار ۱۳۹۴خواننده و تهیه‌کنندهتیتراژ برنامه «بهار نارنج»
۱۳۹۴فصل بهار ۱۳۹۵خواننده و تهیه‌کنندهتیتراژ برنامه «بهار نارنج»
۱۳۹۵علی دریاستآهنگسازتیتراژ برنامه ماه عسل
۱۳۹۵نفسخواننده و آهنگ‌ساز و تنظیم کنندهتیتراژ فیلم سینمایی «نفس»
۱۳۹۶بیست و یک روز بعدخوانندهتیتراژ فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد»

اتفاق‌های ویژه برای تیتراژهای سینمایی

اجرای قطعهٔ موسیقی تیتراژ فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» به کارگردانی محمدرضا خردمندان، به عنوان دومین همکاری در یک پروژه سینمایی و بازی در موزیک ویدئوی اختصاصی این فیلم به کارگردانی سپهر وکیلی در مدت کوتاهی به پربازدیدترین قطعه در اپلیکیشن رادیو جوان تبدیل شد.

یراحی قطعهٔ «نفس» را برای فیلم سینمایی «نفس» ساختهٔ نرگس آبیار خواند که در کم‌تر از دو روز ۳ میلیون بار دانلود و شنیده شد. همچنین فیلم سینمایی «نفس»، نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۸ شد و فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» هم در فهرست اولیهٔ معرفی به اسکار قرار گرفت.

همکاری‌ها

سالترانهسمتآلبوممنبع
۱۳۸۵هنوز سردمهتنظیم کننده«یاد من باش» از فرزین بابائی
۱۳۸۵وسوسهآهنگ‌ساز و خواننده«مجرم» از حسین استیری
۱۳۸۵مُجرمآهنگ‌ساز و تنظیم کننده«مجرم» از حسین استیری
۱۳۸۵گناه عشقآهنگ‌ساز«مجرم» از حسین استیری
۱۳۸۵فراموشآهنگ‌ساز و تنظیم کننده«مجرم» از حسین استیری
۱۳۸۵مریمآهنگ‌ساز«مجرم» از حسین استیری
۱۳۸۶یه سری به من بزنآهنگ‌ساز و تنظیم کنندهتک‌آهنگ از حسین استیری
۱۳۸۷تبعیدیآهنگ‌ساز«بی‌خوابی» از سعید شهروز
۱۳۸۷زخمهآهنگ‌ساز و تنظیم کننده«بی‌خوابی» از سعید شهروز
۱۳۸۷تو باید جای من باشیآهنگ‌ساز و تنظیم کننده«بی‌خوابی» از سعید شهروز
۱۳۸۷چند سال از امشب بگذرهآهنگ‌ساز و تنظیم کننده«بی‌خوابی» از سعید شهروز
۱۳۸۷ما عاشق هم بودیمآهنگ‌ساز و تنظیم کننده«بی‌خوابی» از سعید شهروز
۱۳۸۷حرفامو باور کنتنظیم‌کننده«بی‌خوابی» از سعید شهروز
۱۳۸۷تصویر رؤیاآهنگ‌ساز«معجزه خاموش» از داریوش اقبالی
۱۳۸۷میراث عاشقیآهنگ‌سازتک‌آهنگ از سروش
۱۳۸۸تنها نروآهنگساز و تنظیم کننده«چهارده» از علی لهراسبی
۱۳۸۸کوهآهنگ‌ساز و تنظیم‌کننده«چهارده» از علی لهراسبی
۱۳۸۸با حسینآهنگ‌ساز و تنظیم‌کنندهسلام آقا
۱۳۸۸ماه قبیلهآهنگ‌سازسلام آقا
۱۳۸۹تو ازم چی میخوایآهنگ‌سازتک‌آهنگ از سعید سام
۱۳۹۰وابستهآهنگ‌سازتک‌آهنگ از فرزاد فتاحی
۱۳۹۱لیلاآهنگ‌سازتک‌آهنگ از علی لهراسبی
۱۳۹۱بیراههآهنگ‌سازتک آهنگ از امیر زیاری
۱۳۹۱من عاشقت شدمآهنگ‌ساز«جاده رؤیاها» از سیروان خسروی
۱۳۹۱مثل ماهآهنگ‌سازتک آهنگ از بهروز صفاریان
۱۳۹۱زمستونآهنگ‌سازتک آهنگ از کامران فرزانه
۱۳۹۲شب شیشه‌ایآهنگ‌سازتک آهنگ از روزبه بمانی
۱۳۹۲زندگیمو از تو دارمآهنگ‌سازتک آهنگ از مهرداد احمدزاده
۱۳۹۲تردیدآهنگ‌سازتک آهنگ علی فلاح
۱۳۹۲الهه نازآهنگسازتک آهنگ از وحید شهابی
۱۳۹۲حس می‌کنمآهنگ‌سازتک آهنگ از بکتاش
۱۳۹۳دلشوره ۲آهنگ‌ساز«پنجشنبه» از بابک برهانی
۱۳۹۳بوی عیدآهنگ‌سازتک آهنگ از علی لهراسبی
۱۳۹۳دهکدهآهنگ‌سازتک آهنگ از حامد میر
۱۳۹۴تحملآهنگ‌سازتک آهنگ از شهروز غفوری نیا
۱۳۹۵عید منآهنگ‌سازتک آهنگ احسان نی‌زن
۱۳۹۵فراموشیآهنگ‌ساز«غروب دیروز» از هانی مهدی‌زاده
۱۳۹۶علی دریاستآهنگ‌سازتک آهنگ مهدی یغمایی و ایمان قیاسی

نماهنگ‌ها

عنوان موزیک‌ویدئوترانه‌سراآهنگ‌سازکارگرداننریشنمکان تصویربرداریمنبع
تیزر آلبوم منو رها کنروزبه بمانی، زهرا عاملی، و….مهدی یراحی، کاظم الساهر (فقط قطعه۳)امیر مقیمی
تیزر آلبوم امپراتور(۱)مونا برزویی، روزبه بمانی، امید جامع و….مهدی یراحی، رستاک حلاج و….فرید ناصریناصر طهماسب/عباس وائلی
تیزر آلبوم امپراتور(۲)مونا برزویی، روزبه بمانی، رستاک حلاج و…مهدی یراحی، امید جامع و…فرید ناصریناصر طهماسب
زمستونرستاک حلاجرستاک حلاجفرید ناصری
تیزر آلبوم مثل مجسمهامیرعلی بهادری، مونا برزویی، روزبه بمانی و…امیرعلی بهادری، رستاک حلاج و…فرید ناصریناصر طهماسب
مثل مجسمهامیر علی بهادریامیر علی بهادریزیگورات پیکچرز
نفسآرش مهرابیمهدی یراحیگروه سینارت
تیزر آلبوم آینه قدیامیرعلی بهادری، آرش مهرابی، روزبه بمانی و…مهدی یراحی، امیرعلی بهادری و…زیگورات پیکچرزناصر طهماسب
بیست و یک روز بعدامیرعلی بهادریامیرعلی بهادریسپهر وکیلیکرج
همیشه با من باشآمانج آذرمیآمانج آذرمیامیر مقیمی
قطعه حیکعلی بحرینیمهدی یراحیامیر مقیمیمحله‌های قدیمی اهواز
آینه قدیامیرعلی بهادریامیرعلی بهادریسپهر وکیلی
تلقینساره تاجیکوحید پویانفرید ناصری
صورتکامیرعلی بهادریامیرعلی بهادریسپهر وکیلی
سرساممونا برزوییمهدی یراحیفرید ناصری
پاره سنگروزبه بمانیمهدی یراحیفرید ناصری
انکارآمانج آذرمیآمانج آذرمیفرید ناصریژاله علو
اهل النخلمرتضی حیدری آل کثیرمهدی یراحی (براساس قطعه فوق النخل ناظم الغزالی)فرید ناصری با تصاویری از محمدرضا فرطوسیتصاویر مستند از سیل ۱۳۹۸ جنوب و غرب ایران
لاک‌پشتمونا برزوییمهدی یراحیسپهر وکیلیژاله علو
عکس شدامید جامعامید جامع و مهدی یراحیسپهر وکیلی
اهواکمرتضی حیدریمسعود سخیرویمحمد اولاد

کنسرت‌ها

مهدی یراحی دو ماه قبل از انتشار آلبوم دوم، کنسرت‌های خود را آغاز نمود.

  1. کنسرت ۱۶ و ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ در تهران – سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد
  2. کنسرت ۷ مهر ۱۳۹۲ در تهران – سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد
  3. کنسرت ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ در تهران – سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی
  4. کنسرت ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ در تهران – سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی
  5. کنسرت ۳۰ خرداد ۱۳۹۳ در بندر عباس – تالار شهید آوینی
  6. کنسرت ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ در رشت – تالار بزرگ گلستان
  7. کنسرت ۲۸ شهریور ۱۳۹۳ در مازندران (محمودآباد) – سالن شهرک خانه دریا
  8. کنسرت ۲۵ و ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ در اهواز – سینما هلال
  9. کنسرت ۹ مرداد ۱۳۹۴ در تهران- سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی
  10. کنسرت ۵ و ۶ شهریور ۱۳۹۴ در جزیرهٔ کیش – تالار شهر
  11. کنسرت ۱۹ و ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ در اهواز – تالار آفتاب
  12. کنسرت ۲۶ و ۲۷ شهریور ۱۳۹۴ در یزد – سالن همایش هلال احمر
  13. کنسرت ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ در رشت – تالار مجلل
  14. کنسرت ۱۷و ۱۸ دی ۱۳۹۴در اهواز – سینما هلال
  15. کنسرت ۱۹ دی ۱۳۹۴ در کرمانشاه – تالار انتظار (کنسل شد)
  16. کنسرت ۲۴ دی ۱۳۹۴ در کرج – سالن امام علی
  17. کنسرت ۲۵ و ۲۶ دی ۱۳۹۴ در شاهین شهر – تالار شیخ بهایی
  18. کنسرت ۲ بهمن ۱۳۹۴ در تهران – سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی
  19. کنسرت ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ در بندرعباس – هتل هرمز
  20. کنسرت ۲۵ بهمن ۱۳۹۴در شاهرود – سالن پارمیس راه‌آهن
  21. کنسرت ۱ فروردین ۱۳۹۵ در آبادان منطقه آزاد اروند – نمایشگاه بین‌المللی منطقه آزاد اروند
  22. کنسرت ۲ خرداد ۱۳۹۵ در ماهشهر – سینما دریا
  23. کنسرت ۵ خرداد ۱۳۹۵ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی – تهران
  24. کنسرت ۸ خرداد ۱۳۹۵در سالن گلستان – رشت
  25. کنسرت۲۱ مرداد ۱۳۹۵ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی – تهران
  26. کنسرت ۲۶ شهریور ۱۳۹۵ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی – تهران
  27. کنسرت ۱ و ۲ مهر ۱۳۹۵ در اهواز – تالار آفتاب
  28. کنسرت ۲ دی ۱۳۹۵ در اراک – مجتمع ستارگان
  29. کنسرت ۱۰ دی ۱۳۹۵ در بروجن – فرهنگسرای بروجن
  30. کنسرت ۱۷ دی ۱۳۹۵ در بندرعباس – تالار شهید آوینی
  31. کنسرت ۲۳ دی ۱۳۹۵ در اصفهان – تالار رودکی
  32. کنسرت ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ در تهران – در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی
  33. کنسرت ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ در تبریز – در تالار پتروشیمی
  34. کنسرت ۳ فروردین ۱۳۹۶ در آبادان – در سینما نفت
  35. کنسرت ۶ فروردین ۱۳۹۶ در رامسر – در سالن تله‌کابین
  36. کنسرت ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ در اهواز – در گیت بوستان
  37. کنسرت ۱ خرداد ۱۳۹۶ در تهران – در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی
  38. کنسرت ۸ تیر ۱۳۹۶ در رشت – تالار مجلل
  39. کسرت ۲۷ تیر ۱۳۹۶ در اصفهان – سالن رودکی
  40. کنسرت ۵ مرداد ۱۳۹۶ در شیراز – تالار فرهنگیان
  41. کنسرت ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ در بوشهر – سالن شهید آوینی
  42. کنسرت ۲۸ شهریور ۱۳۹۶ در تهران – سالن همایش‌های ایرانیان (کنسرت بیست و یک روز بعد)
  43. کنسرت ۲۱ دی ۱۳۹۶ در تهران- جشنواره موسیقی فجر
  44. کنسرت ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ در اهواز
  45. کنسرت ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ در تهران – سالن وزارت کشور (کنسرت مشترک عاشقانه‌های پاپ برای اولین بار)
  46. کنسرت ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ در شوش
  47. کنسرت ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ در تهران
  48. کنسرت ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ در قزوین
  49. کنسرت ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ در اصفهان
  50. کنسرت ۲۳ آبان ۱۳۹۷ در بندرعباس
  51. کنسرت ۱ آذر ۱۳۹۷ در تهران
  52. کنسرت ۶ دی ۱۳۹۷ در اهواز
  53. کنسرت ۲۶ تیر ۱۳۹۸ در سالن همایش‌های برج میلاد تهران (بعد از وقفه شش‌ماهه ممنوع‌الکاری)
  54. کنسرت ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ در سالن همایش‌های برج میلاد تهران
  55. کنسرت ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ در سالن میثاق شهر رفسنجان
  56. کنسرت ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ در سالن تلاش شهر کرمان
  57. کنسرت ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ در سالن قدس شهر سیرجان
  58. کنسرت ۲۳ و ۲۴ آبان ۱۳۹۸ در تهران سالن همایش‌های ایرانیان
  59. کنسرت ۲۱ و ۲۲ آذر ۱۳۹۸ در اهواز تالار آفتاب
  60. کنسرت ۶ دی ۱۳۹۸ در کرج – سالن VIP چمران
  61. کنسرت ۱۱ دی ۱۳۹۸ در رشت – تالار گلستان
  62. کنسرت ۱۲ دی ۱۳۹۸ کلارآباد (متل قو) – کمپینگ قو

جوایز

  • برندهٔ تندیس بهترین آلبوم موسیقی پاپ (برای آلبوم امپراتور)، بخش کارشناسی، از دومین جشنوارهٔ سالانهٔ موسیقی‌ما در سال ۱۳۹۲
  • برندهٔ تندیس بهترین قطعهٔ موسیقی پاپ (برای قطعهٔ امپراتور)، بخش کارشناسی، از دومین جشنوارهٔ سالانهٔ موسیقی‌ما در سال ۱۳۹۲
  • برندهٔ تندیس مردمی بهترین تیتراژ سال ۱۳۹۲ در تلویزیون (برای قطعهٔ «سازش» برنامه ماه عسل)، در اولین سری از جشنواره تلویزیونی برنامه سه ستاره نوروز ۱۳۹۳
  • جایزه باربد بهترین خواننده موسیقی پاپ برای آلبوم آینه قدی در جشنواره موسیقی فجر (بازه زمانی مهر ۱۳۹۵ تا مهر ۹۶)
  • جایزه برترین خواننده سال از نظر انتخاب ترانه از دومین دوره جایزه ترانه افشین یداللهی در سال ۱۳۹۷ – (مهدی یراحی برای دریافت جایزه در این جشنواره حضور پیدا نکرد)


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند