جشنواره

شب دوم«موسیقی نواحی»در گلستان چگونه گذشت؟

به گزارش باکس افیس ایران:  گروه‌هایی از استان‌های قم، تهران، گلستان، خراسان شمالی و سمنان در دومین شب از برگزاری رویداد منطقه یک شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به اجرای برنامه پرداختند.

عصر چهارشنبه ۷ تیرماه مجموعه فرهنگی «وارنا» گنبد کاووس میزبان ۷ اجرای صحنه‌ای در بخش منطقه‌ای این جشنواره از استان‌های قم، تهران، گلستان، خراسان شمالی و سمنان بود.

مرشد امیر فردی با همراهی گروهی از ورزشکاران زورخانه‌ای از استان قم نخستین اجرای دومین شب جشنواره را روی صحنه برد. در این اجرا مرشد فردی نوازنده دو ساز ضرب و زنگ قطعات مختلف موسیقی زورخانه‌ای را نواخت و به «ثناگویی» و «شاهنامه‌خوانی» پرداخت. در این اجرا معین نادری، محمد مهدی ابراهیمی و امیرحسین محمدی ثابت با حرکات نمایشی خود تمامی حرکات ورزش زورخانه‌ای را اجرا کردند.

گروهی ۳ نفره از منطقه گمیشان استان گلستان به سرپرستی تاج محمد یلقی خواننده و نوازنده دوتار دیگر اجرای دومین روز جشنواره موسیقی نواحی را روی صحنه بردند. «یایلاقلاری بار» (سرزمین وسیع و خشک)، «لیلی گلین» (عروس لیلی) و «جان جان» قطعاتی بودند که توسط تاج محمد یلقی و شمس‌الدین قرنجیک (نوازنده کمانچه) و عبدالقادر نورتراج (نوازنده دوتار) به اجرا درآمد.

استاد نصرالله زرگر هنرمند پیشکسوت ایل زرگر به عنوان تنها فردی که در این قوم به زبان رومانو شعر می‌گوید و می‌خواند، با همراهی دو نوازنده دیگر روی صحنه اجرا رفت و در کنار حسین ثانی (نوازنده چگور) و عبدالرسول عزیزی (نوازنده بالابان) به خوانندگی به زبان رومانو و نوازندگی ساز چگور پرداخت. این گروه که به عنوان نماینده تهران در این جشنواره حضور پیدا کردند ۴ قطعه «ریزعلی»، «کسمه»، «شکسته» و «ترینگر» را روی صحنه اجرا کردند.

رضا کدخدا از استان تهران نیز چهارمین اجرای دومین روز برگزاری جشنواره موسیقی نواحی به میزبانی گنبدکاووس را روی صحنه برد؛ این هنرمند در اجرای خود به غزل خوانی اشعاری در مدح حضرت علی (ع) و امام زمان (عج) پرداخت.

اعظم جوان‌بخت دیگر نوازنده‌ای بود که به اجرای صحنه‌ای پرداخت. این هنرمند که از استان خراسان شمالی در این دوره از جشنواره شرکت کرده است، با ساز دوتار خود قطعات «پیاده یولی» و «مقام حجی قلاق» را نواخت.

شب دوم«موسیقی نواحی»در گلستان چگونه گذشت؟/شاهنامه‌خوانی پیشکسوتان

مظاهر حدادیان دیگر نوازنده‌ی دوتار بود که با حضور در صحنه، اجرایی نسبتاً طولانی داشت. این هنرمند که از استان خراسان شمالی در شانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران شرکت کرده است، قطعه‌ای با عنوان «داستان معصوم و افروز پری» را نوازندگی و روایتگری کرد؛ او در اجرای خود ضمن نوازندگی به روایتگری این داستان پرداخت و در خلال این روایتگری نیز اشعاری به زبان محلی سرود.

در پایان اجراهای دومین روز جشنواره موسیقی نواحی به میزبانی گنبدکاووس، گروه موسیقی چوپانی به نمایندگی از استان سمنان به اجرای صحنه‌ای پرداخت. در این گروه علی اصغر حاتمی به عنوان سرپرست و نوازنده دهل و علی گودرزی به عنوان نوازنده سرنا و قوشمه به نوازندگی پرداختند و امین حاتمی، امیرحسین گودرزی، مهدی اسماعیل زاده و مصطفی وزیری نیز به عنوان چوب بازان این گروه حرکاتی نمایشی با چوب و بدون چوب را اجرا کردند؛ «حاجی نارنجی»، «چپ و راست»، «سه قرصه» و «شلنگی» قطعاتی بودند که توسط این گروه سمنانی روی صحنه به اجرا درآمد.

بخش منطقه‌ای شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، در دو بخش «نشست‌های پژوهشی» و «اجراهای صحنه‌ای» به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان‌های سراسر کشور به‌صورت غیررقابتی، طی روزهای ششم الی بیست و سوم تیر ماه به میزبانی ۵ استان گلستان (۶ الی ۸ تیر)، چهارمحال و بختیاری (۱۰ تا ۱۲ تیر)، آذربایجان شرقی (۱۴ تا ۱۶ تیر)، کرمانشاه (۱۷ تا ۱۹ تیر) و کرمان (۲۱ تا ۲۳ تیر) در حال برگزاری است.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند