با وجود این همه خط قرمز، جنازه «مهمونی» به آنتن می‌رسد؟

طهماسب طی هفته‌های گذشته جلساتش را با مدیران صدا و سیما برگزار و بعد از توافقات، موافقتش را برای بازگشت به این سازمان اعلام کرده است.

در حالی که این برنامه تحت عنوان فصل سوم «مهمانی» روی آنتن می رود که قرار است تعدادی از عروسک‌های کلاه قرمزی هم در آن حضور داشته باشند و صدا و سیما با در اختیار گذاشتن اجازه استفاده از این عروسک‌ها قصد دارد ترکیبی از این دو برنامه را پخش کند. هرچند «کلاه قرمزی» و «پسر خاله» با توجه به عدم حضور حمید جبلی در این مجموعه نخواهند بود.

کاراکتر «دیجی» و «شاباش» با توجه به خط قرمزهای تلویزیون چه کارکردی خواهند داشت.

به گزارش باکس آفیس ایران، محسن برمهانی، معاون سیما گفته امسال در شبکه نسیم برنامه‌ای با نام «مهمانی» دارند که تولید ایرج طهماسب است و تلفیقی است از عروسک‌های قبلی و جدید او که امیدواریم به نوروز برسد. آنطور که شنیده می‌شود این برنامه در ۹ قسمت تولید می‌شود و قرار است از ابتدای نوروز تا شب‌های قدر روی آنتن باشد.

درباره خبر تولید «مهمونی» برای تلویزیون اما و اگرهای زیادی وجود دارد. بهرحال «مهمونی» برای شبکه نمایش خانگی با قالبی جدید تولید شده که چندان هم‌راستا با خط قرمزهای تلویزیون نیست. از نمایش ساز و بخش مرتبط با موسیقی ملل گرفته تا ویژگی‌های خاص شخصیت‌های بچه و شاباش و دی‌جی و حتی پشه و کته و … کدام‌یک از این شخصیت‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند می‌توانند بدون سانسور در تلویزیون حضور پیدا کنند؟ اگر فحش‌ها و بدوبیراه‌های بچه را سانسور کنند، چی از این شخصیت می‌ماند؟ اگر سازها را از شاباش و دی‌جی بگیرند، حضورشان چه فلسفه‌ای خواهد داشت؟ یا اگر خاطرات و صحبت‌های پشه را در تلویزیون سانسور کنند، کجای حرف‌هایش خنده‌دار خواهد بود؟

خیلی از شوخی‌های «پشه» با ایرج طهماسب با توجه به چارچوب‌های تلویزیون قابل پخش نیستند.

نکته مهم اینکه حتی خود ایرج طهماسب هم در «مهمونی» به شیوه دیگری وارد عمل می‌شد و به نحوی با پشه و بچه و سایر شخصیت‌ها گپ می‌زد که اصلا قابل مقایسه با رویکرد او در تلویزیون نبود. طهماسب برخلاف «کلاه‌قرمزی» در «مهمونی»، روی مخاطبان نوجوان نسل جدید تمرکز کرده و هماهنگ با سلیقه آنها پیش می‌رفت. مثل گذشته سخت‌گیر نبود و حتی در بدترین شرایط هم با بچه کنار می‌آمد و به رفتارهایش می‌خندید. این درحالی است که در «کلاه قرمزی»، شمایل یک مجری جدی را داشت که دغدغه‌اش قایم کردن شکلات‌ها و عیدی دادن به بچه‌ها و نصیحت کردن آنها بود. طهماسب با «مهمونی» موفق شد آن قالب همیشگی آقای مجری را بشکند و با روابط عاشقانه بچه و کته و ارواح عمه روحی کنار بیاید، به ساز شاباش و دی‌جی برقصد و پایش را از زیر لحاف بیرون بگذارد تا پشه ناکام نماند. چیزی که باعث شده بود «مهمونی» به اثری جذاب و شیرین تبدیل شود، همین نکاتی است که هیچ‌کدام مرتبط با خط قرمزها و چارچوب‌های تلویزیون نیستند.

شوخی با روح در تلویزیون کلا ممنوع است با این اوصاف به احتمال عروسک «روحی» جایی در نسخه تلویزیونی «مهمونی» نخواهد داشت.

حالا در این شرایط چطور ممکن است «مهمونی» با قالب فعلی سر از تلویزیون درآورد؟ این ماجرا تنها در صورتی امکان‌پذیر می‌شود که طهماسب به خط‌قرمزهای تلویزیون تن دهد و برنامه را به سمت‌وسویی دیگر ببرد؛ اتفاقی که قطعا باعث تغییرات جدی در این برنامه خواهد شد و این تغییرات هم هویت «مهمونی» را به خطر خواهد انداخت.

ایرج طهماسب چند سال پیش به خاطر اختلاف با تلویزیون، تولید «کلاه قرمزی» را متوقف کرد؛ مجموعه‌ای محبوب و خاطره‌انگیز که هنوز هم مخاطبان آن را نسبت به مهمونی ترجیح می‌دهند. درواقع ایرج طهماسب بعد از قطع همکاری با تلویزیون تصمیم به ساخت مجموعه «مهمونی» در شبکه نمایش خانگی گرفت. حالا هم در بازگشت به تلویزیون، مهمترین قطب کلاه‌قرمزی یعنی حمید جبلی را در کنار خود ندارد. طبیعتا کلاه‌قرمزی بدون حضور کلاه‌قرمزی و پسرخاله عملا هویتی ندارد و چاره‌ای نمی‌ماند جز ادغام عروسک‌های کلاه‌قرمزی با مهمونی که با توجه به خاستگاه متفاوت آنها معلوم نیست به کجا برسد.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند