درباره فیلم ماهورا
در زندگی تو زنی ست با چشمان شکوهمند که لبانش خوشه های انگور و لبخندش موسیقی و گل، اما هرکس بخواهد به او نزدیک شود، ناپدید می شود…
سالهای جنگ در کشور ما آنقدر قصه و حماسه ناشنیده دارد که تا سالیان سال بتوان از دل آنها سوژهای به دست آورد و فیلم ساخت. مدتها پیش اثری مثل دوئل همین کار را کرد و یا همین اواخر فیلم تنگه ابوقریب با دست گذاشتن روی نبردی که کمتر کسی به آن پرداخته بود، خاطره تازهای از آن روزگار را زنده کرد. فیلم ماهورا هم یکی از همین فیلمهاست که سوژه بکری از اتفاقات جنگ را انتخاب کرده و به جریان طایفههای عربزبان در خطه جنوبی مرز کشورمان، مرزی بین دو سرزمین ایران و عراق میپردازد.
این طوایف و قومها بعد از جنگ تحمیلی با یک زندگی کاملا متفاوت روبرو شدند و حتی تا سالیان سال بعد از جنگ با نیروهای بعثی درگیریهایی داشتند و متاسفانه در مدیوم سینمای ما چندان از آنها یاد نشده است. (بحث ادبیات جداست و این قسمت از هنرهای هفتگانه به خوبی این وقایع را به رشته تحریر در آورده است.)
با شنیدن اسم ژانر سینمای دفاع مقدس، ناخودآگاه تفاوتی خاص بین آن و یک فیلم ژانر جنگی در ذهنمان تداعی میشود. چیزی که دیدگانمان انتظار میکشد، یک فیلم شعاری با تعداد زیادی سرباز عاشق وطن هست که در میان خاک و خاکریز و صدای سفیر گلولهها با دشمن میجنگند و در نهایت هم همانند رمبو همه را لت و پار کرده و پیروز میشوند و یا در بهترین و نوآورانهترین حالت، شخصیت داستان به شهادت میرسد.
بازیگران ماهورا:
ساعد سهیلی، میترا حجار، کامران تفتی، بهاره کیان افشار، احمد کاوری، مهدی صبایی، مونا فرجاد، یوسف مرادیان، محسن افشانی، مالک سراج و با هنرمندی: داریوش ارجمند
سایر عوامل ماهورا :
مدیرفیلمبرداری: مرتضی غفوری- موسیقی: ستار اورکی- تدوین: کاوه ایمانی- صدابردار: حسین بشاش صداگذار: آرش قاسمی- طراح چهره پردازی: شهرام خلج- مجری طرح: مریم جلالی- طراح صحنه: بهزاد آدینه- عکاس: امیر اماملی و مهدیه لطیفی.
جوایز فیلم ماهورا:
برنده ۴ تندیس تجلی اراده ملی از جشنواره فیلم فجر تقدیر شده در جشنواره فیلم صلح ژاپن
بدون دیدگاه