فیلم « تاراج» از جمله ساخته های به یاد ماندنی ایرج قادی در دهه شصت است. سناریو این فیلم را سعید مطلبی بر اساس طرحی از علیرضا داوود نژاد نوشته است و توبهخواه تهیهکنندگی آن را بر عهد هداشته. در سال هایی که سینمای نحیف ایران زیر اعمال سلیقه های گوناگون افراد مسئول و غیر مسئول جان می کند، فیلم هایی مانند تاراج به یاد آور روزهای پر رونق سینما بودند.
ایرج قادری که بعد از انقلاب اسلامی مورد غضب عده ای از مدیران سینمایی واقع شده بود، با ساخت تاراج بازگشتی با شکوه به سینما داشت. فیلم دوستان از تاراج مانند دیگر فیلم های قادری استقبال کردند و فیلم در سال اکران یعنی ۱۳۶۴ فروش قابل ملاحظه ای کسب کرد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است:
«زینال بندری، قاچاقچی سابقهدار تریاک، توسط ستوان احمد، رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر، دستگیر و روانه زندان میشود، اما با پرداخت رشوه محکومیت خود را به حبس تقلیل میدهد و پس از یک سال، بهدلیل خوشرفتاری، آزاد میشود. بار دوم، که پس از درگیری و مجروحیت، در ملاقاتی که با عوامل شبکه گسترده توزیع مواد مخدر دارد، خام حرفهای آنها میشود و تصمیم میگیرد ستوان احمد را در دستگیری قاچاقچیان یاری دهد.
او با کمک احمد، شبکه توزیع تریاک را متفرق میکند؛ ولی درعوض، توزیع گسترده هروئین رونق میگیرد.
دوستی گرمی بین احمد و زینال برقرار میشود. احمد درمییابد که پسر زینال نیز معتاد به هروئین است.
زینال پسرش را در زیرزمین خانه حبس میکند تا اعتیادِ او را ترک دهد.»
ایرج قادری بعد از تاراج سال ها ممنوع الکار بود. شاید دلیل این ممنوع الکاری استقبالی بود که مخاطبان سینما به فیلم تازه او نشان دادند.
از عوامل این فیلم خاطره انگیز می توانیم به کارگردان ایرج قادری، تهیه کننده محمد توبه خواه، بازیگران بهزاد جوانبخش، جمشید هاشم پور، رسول توکلی، فخری خوروش، رفیع مددکار، محمود مقامی، آیت، عرب،سعید نیوندی،ناهید ظفر، زاغری، فرهاد ملک، و حسن زندی نویسنده گان علیرضا داوودنژاد و سعید مطلبی، فیلمبردار فرج الله حیدری ، گریم محمد قمی،افههای انفجار پیراسته، عکاس حسین ملکی، مدیر دوبلاژ منوچهر اسماعیلی،دوبلورها ژرژ پطروسی، ناصر طهماسب و رفعت هاشمپور ،موسیقی ناصر چشم آذر و طراحان پوستر محمد علی حدت و محمدعلی باطنی اشاره کنیم.
لینک کوتاه
https://boxofficeiran.com /?p=17675
بدون دیدگاه