یکی از صفحات نادر گروه بیتلز پس از پیدا شدن در یک خیریه به قیمت ۵ هزار یورو فروخته شد

باکس آفیس ایران : یکی از صفحات «فوق‌العاده کمیاب» گروه راک انگلیسی بیتلز در یک فروشگاه خیریه در شهر لندن پیدا شد. کاشف این صفحه نیز فردی به نام جیمی ماری مدن بود که در فروشگاه خیریه متعلق به مرکز تحقیقات سرطان انگلستان در شمال لندن کار می‌کرد.

او هنگام یافتن این صفحه که گفته می‌شود در وضعیت خوبی بود و تنها چند خط روی آن افتاده بود، فکر می‌کرد که بهای آن حدود چند صد پوند باشد.

با این وجود بررسی‌های بیشتر نشان داد که این صفحه پلاستیکی، اولین پرس از نسخه اوریجینال آلبوم اول بیتلزها یعنی «لطفاً مرا خشنود کن» (Please Please Me) بوده که در سال ۱۹۶۳ میلادی منتشر شده است.

اهمیت این اثر بویژه از آن روست که در سال ۱۹۶۳ میلادی ضبط‌های استریو فقط در تعداد محدودی تولید می‌شدند و بیشتر آلبوم‌های «لطفاً مرا خشنود کن» که در بریتانیا منتشر شدند، به صورت مونو بودند.

این صفحه گرامافون همچنین دارای یک برچسب سیاه و طلایی کمیاب Parlophone بود که قیمت را به طور قابل توجهی افزایش می‌داد.

جیمی ماری مدن می‌گوید: «خوشبختانه ما در مرکز تحقیقات سرطان آموزش دیده‌ایم که چگونه کمک‌های مالی را شناسایی کنیم تا پول بیشتری برای تحقیقات سرطان فراهم شود. به همین دلیل پس از گرفتن چند عکس و انجام جستجوی بیشتر درباره این صفحه، متوجه شدم که چیز منحصربه‌فری داریم.»

این صفحه درنهایت در سایت «ای‌بی» به قیمت اولیه ۱۴۹۹.۹۹ پوند (۱۷۵۵.۳۱ یورو) در معرض فروش قرار گرفت و به بهای ۴۲۱۱.۸۹ پوند (۴۹۲۸۳۳ یورو) فروخته شد.

مایک کوکلنکو، کارشناس ارزش‌گذاری صفحه‌های گرامافون در این باره می‌گوید: «صفحات آلبوم “لطفاً مرا خشنود کن” گروه بیتلز در این فرمت، فوق‌العاده کمیاب هستند و به همین دلیل جیمی ماری کار ارزشمندی انجام داده است.»

بسیاری از نسخه‌های گرانقیمت از آلبوم‌های بیتلز در اختیار کلکسیونرها هستند و به همین دلیل دقیقا مشخص نیست که کجا نگهداری می‌شوند.

برخی دیگر از با ارزش‌ترین صفحات آثار بیتلز عبارتند از: آلبوم استودیویی «دیروز و امروز» که در سال ۱۹۶۶ میلادی منتشر شد و روی جلد این صفحه گرامافون، گروه بیتلز را با روپوش‌های قصاب‌ها و قطعات گوشت و حتی یک عروسک نشان می‌داد.

این آلبوم به دلیل همین کاور جنجالی‌اش به «آلبوم قصاب» نیز معروف است. جلد این البوم در آن زمان شوکه‌کننده توصیف می‌شد که البته گفته می‌شود با اشاره به جنگ ویتنام طراحی شده است.

درنهایت نیز سر جوزف لاک‌وود، رئیس بخش ضبط EMI به دلیل نگرانی از این که این آلبوم به دلیل جلد جنجالی‌اش به فروش نرسد، ترجیح داد که همه صفحات موجود در بازار از این اثر را جمع آوری و جلد آنها را عوض کند.

با این وجود جمع آوری همه آنها ممکن نبود و به این ترتیب این صفحه گرامافون و جلدش به یک آیتم با ارزش برای کلکسیونرها تبدیل شد. یکی از همین صفحات در سال ۲۰۱۶ میلادی به قیمت ۱۲۵ هزار دلار (۱۱۵۲۸۰ یورو) فروخته شد.

کارشناسان ارزش نسخه اصلی اولین آلبوم تجاری بیتلزها که در ۱۹۸۵ میلادی منتشر شد یعنی «In Spite of All the Danger» را نیز حدود ۱۷۰ هزار دلار (تقریباً ۱۵۷ هزار یورو) تخمین می‌زنند.

در صدر این آثار گرانقیمت، آلبوم «بیتلز» معروف به «آلبوم سفید» قرار دارد که در سال ۱۹۶۸ میلادی منتشر شد. در آن زمان به هر چهار عضو گروه، یکی از چهار پرس اول آلبوم داده شد و هر کدام از آنها نیز شماره سریال خاص خود را داشتند.

یکی از این آثار در سال ۲۰۱۵ میلادی به قیمت ۷۹۰ هزار دلار (۷۲۹ هزار یورو) به فروش رسید که بالاترین قیمتی است که تاکنون برای آلبومی که به صورت تجاری منتشر شده، پرداخت شده است.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند