«خاکخونی» یک فیلم جاده‌ای است/ دغدغه برای حل مشکل مهاجران

باکس آفیس ایران :حجت حسینی کارگردان و نویسنده فیلم کوتاه «خاک خونی» درباره شکل‌گیری ایده و سوژه تولید این فیلم کوتاه، گفت: در کرمان با موضوع این فیلم کوتاه مواجه شدم. از آنجا که شغل همسایه‌های ما جابه جایی مهاجران است و محل زندگی ما نیز در مسیر انتقال مهاجران از افغانستان به کرمان و تهران قرار دارد، این موضوع ذهن من را مشغول کرده بود از همین رو به گفت‌وگو و پژوهش در این رابطه و صحبت با مهاجران پرداختم و ایده این فیلم را از داستان های واقعی که مهاجران بازگو کردند گرفتم. بخشی از اتفاقاتی که در فیلم می‌بینید بر اساس داستان مهاجران شکل گرفته است. در نهایت ماجراهای مختلف و مجموعه ای از اتفاقات را کنار هم قرار دادم تا فیلمنامه این فیلم کوتاه نوشته شد.
وی با اشاره به اینکه، پیش تولید این اثر یک سال و نیم زمان برده است، افزود: برای هر کاراکتر یک دور بازنویسی فیلمنامه انجام دادم. با توجه به وجود ۴ کاراکتر، این فیلمنامه ۴ بار بازنویسی شده و تقریبا نگارش آن ۹ ماه زمان برد. همچنین مراحل تصویربرداری، تدوین، صداگذاری و اصلاح رنگ «خاکخونی» نیز سه ماه به طول انجامید.

این کارگردان فیلم کوتاه با مرور چالش‌های انسانی در مسیر تولید این پروژه، گفت: شاید اکثر فیلمسازان کوتاه نسبت به نبود حمایت و توجه گله‌مند باشند و من هم از این موضوع گله‌مند هستم اما بزرگترین چالش من جمع کردن یک گروه سالم و بدون حاشیه برای تولید این فیلم بود. نمی‌خواستم گروهی داشته باشم که برای اولویت‌هایی غیر از هنر در کار حضور دارند. گروه ما همه برای تولید این کار همدل و همراه بودند. برای من مهم است گروه نسبت به کار دغدغه مند باشند که خوشبختانه همین‌طور هم بود.
وی افزد: علاقه دارم با فیلم ساختن کمکی به بهتر شدن شرایط بکنم. معتقدم نباید فیلم بسازیم صرفا برای فیلم ساختن، بلکه بهتر است فیلم بسازیم برای اینکه به روابط انسانی توجه شود. احساس می‌کنم برخی از همکاران ما فیلم می‌سازند تا سیاه نمایی کنند و همه تقصیرها را به گردن مسئولان بالاتر بیندازند و از مسئولیت های انسانی ما نسبت به یکدیگر غافل می‌شوند در حالی که بهتر است اگر به سیاهی می‌پردازیم راه حل و درمان را نیز ارائه کنیم.
حسینی با اشاره به اینکه «خاکخونی» فیلم اول او و یک درام جاده ای است، گفت: پس از تولید فیلم اول، مسائل زیادی ذهن من را به خود مشغول کرد که برای ساخت فیلم دوم ضروری جلوه می‌کرد. هدفم این است که بتوانم در فیلم کوتاه دوم با نام «پریوار» که در ژانر فانتزی ساخته می‌شود داستان‌های مردم کرمان از عشق‌های اسطوره ای را که ماهیتی شبیه قصه های هزار و یک شب دارند به تصویر بکشم.

وی در پایان درباره جغرافیای فیلم در دست تولید خود، توضیح داد: تصویربرداری این فیلم در کویر لوت کرمان انجام می‌شود و کاروانسراهای قدیمی لوکیشن اصلی ما برای تصویربرداری است تا ادای دینی به همه این بناهای پر رمز و راز شرقی که با داستان هایشان در حال فرو ریختن هستند، داشته باشیم.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از میثم دامن‌زه، ساناز روشنی، سمانه مهدی‌پور، میلاد اشکالی و یاسر ساغری در فیلم «خاکخونی» به ایفای نقش پرداخته‌اند و سایر عوامل این فیلم عبارت اند از: نویسنده و کارگردان: حجت حسینی، تهیه‌کننده: حجت حسینی، دانیال گورانی، مدیر فیلم‌برداری: شایان حبیبی با تشکر از حامد خدیو، گروه فیلم‌برداری: امیرحسین نوش‌آذر، افشین بیگی، تدوین: شیدا گرجی، صداگذار: رامین ابوالصدق، مدیر صدابرداری: حسن کرامت‌فر، طراح‌ صحنه و لباس: گروه هنری الف، تصحیح رنگ و نور: فربد جلالی، گریم: مینا قابلی، گروه تولید: محمد سعید حسنی، سعید ملکی، گروه کارگردانی: سمانه مهدی‌پور، بیتا پهلوانی، منشی صحنه: سارا طالبیان، طراح پوستر: متین خیبلی و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند