بررسی قسمت اول سریال «افعی تهران» به کارگردانی سامان مقدم

 

به گزارش باکس آفیس ایران، «افعی تهران» بعد از «قلب یخی۳» دومین تجربه سامان مقدم در ساخت سریالی برای شبکه نمایش خانگی است. مقدم در تلویزیون هم سریال‌های «پریدخت»، «شمس‌العماره» و «دیوار به دیوار» را ساخته بود. با نگاهی به قسمت اول «افعی تهران» می‌توان دریافت که سامان مقدم، متفاوت‌ترین سریالش را به نمایش گذاشته است.

مهسا حجازی که مخاطبان او را با فیلم «چنگ جهانی سوم» به یاد می‌اورند در سریال «افعی‌تهران» عهده‌دار یکی از نقش‌هاست.

درباره کارگردانی : سامان مقدم کارگردان کاربلدی است اما بیشتر از اینکه در سریال‌هایش قدرت‌نمایی کند، با فیلم‌های سینمایی‌اش توانسته نام درخشانی از خود بر جا بگذارد. در «افعی تهران» روی فیلمنامه‌ پیمان معادی پیش رفته و در شخصیت‌پردازی و جزئیات، روی خط فکری این نویسنده پیش رفته اما کماکان امضای خودش را روی اثر گذاشته است. در قسمت اول، همه آنچه لازم است درباره مسئله اصلی سریال و آنچه قرار است در آن اتفاق بیفتد را متوجه می‌شویم و شناخت کاملی از شخصیت اصلی و جایگاه اطرافیان در ارتباط با او به دست می‌آوریم. سریال با ریتمی حساب‌شده پیش می‌رود و اطلاعاتی را به صورت قطره‌چگانی پیش روی مخاطبان می‌گذارد. اضافه‌گویی نمی‌کند و از خرده‌روایت‌های خسته‌کننده و بی‌کاربرد هم در آن خبری نیست؛ روندی که به طور طبیعی از سریالی به کارگردانی سامان مقدم انتظار می‌رفت.

«افعی تهران» نخستین تجربه حضور پیمان معادی در یک سریال ایرانی است.

درباره داستان : «افعی تهران» درباره منتقدی به اسم آرمان بیانی است که میان سینماگران و اهالی تئاتر شناخته شده اما با وجود علاقه‌ای که به فیلمسازی دارد، تا پنجاه سالگی موفق به ساخت هیچ فیلمی نشده است. او با ارجاع به گفته ترومن کاپوتی در کتاب «در کمال خونسردی» که معتقد است جنایتکار و هنرمند درواقع دو وجه متفاوت موجودی واحدند و فقط جنایتکار به جای اینکه از در جلویی خانه خارج شود از در پشتی خارج شده است، می‌خواهد فیلمی درباره یک قاتل زنجیره‌ای به اسم افعی تهران بسازد. او فکر می‌کند با نزدیک شدن به این قاتل زنجیره‌ای خودش را بهتر می‌شناسد. درست زمانی که همه شرایط برای ساخت فیلم مهیاست، خبر می‌رسد پدرش مرده است؛ پدری که سرچشمه تمام مشکلات روحی او بوده. به همین دلیل سراغ تراپیست می‌رود و داستان تازه با روایت‌های او برای تراپیست وارد مرحله اصلی می‌شود.

سامان مقدم برای رویارویی مخاطب با دوران کودکی «آرمان» از فلاش‌بک‌هایی مفید استفاده کرده است.

 درباره شخصیت‌ : بار اصلی داستان روی دوش شخصیت اصلی است. درواقع با سریالی شخصیت‌محور روبه‌رو هستیم. آرمان بیانی منتقدی است که هیچ‌کس را قبول ندارد و مدام همه را تحقیر می‌کند اما خودش کاری را از پیش نمی‌برد و نمی‌تواند بپذیرد دیگران نگاهی سرزنش‌بار به او داشته باشند. خشمی که از کودکی نسبت به پدر داشته و صحنه وحشتناکی که از مرگ مادر در ذهنش شکل گرفته باعث این مشکلات روحی شده و حالا روی رابطه او با پسرش هم سایه انداخته است. او در گفت‌وگو با تراپیست به این مسائل اشاره می‌کند و به دنبال حل این مشکلات است.

سحر دولتشاهی که در فصل سوم «قلب یخی» با سامان مقدم همکاری داشت، در «افعی تهران» نیز عهده‌دار یکی از نقش‌ها ست.

درباره بازی‌ها : در قسمت اول تمرکز اصلی روی بازی پیمان معادی است؛ بازیگری که خودش فیلمنامه «افعی تهران» را نوشته و بهتر از هرکسی ویژگی‌های این شخصیت را می‌شناسد و بهترین گزینه برای ایفای این نقش است. معادی طبق معمول باورپذیر ظاهر شده و جزئیات این نقش را بسیار قدرتمند به نمایش گذاشته است. سحر دولتشاهی، آزاده صمدی و بهادر مالکی از دیگر بازیگرانی هستند که باورپذیری ماجراها در قسمت اول کمک کرده‌اند. دولتشاهی را در جایگاه تراپیست می‌بینیم. هنوز اطلاعاتی درباره‌اش نداریم جز اینکه وقتی صحبت از کودک آزاری به میان می‌آید رنگش می‌پرد و احتمالا در ادامه ارتباطی بین این واکنش، با شخصیت او وجود خواهد داشت. آزاده صمدی هم در قسمت اول به عنوان همسر سابق آرمان معرفی می‌شود؛ زنی که پنج سال است از او جدا شده و به همراه پسرشان در کیش زندگی می‌کند. حالا قصد دارد مجددا ازدواج کند و به همین دلیل پسرشان را به او می‌سپارد. بهادر مالکی هم نقش دوست آرمان را بازی کرده؛ شخصیتی که مدام به او کمک می‌کند و مثل همیشه شوخ‌طبعی خاص خودش را دارد.

«افعی تهران» در قسمت اول موفق ظاهر شده و باید دید در ادامه به چه سمت‌وسویی خواهد رفت. این سریال چهارشنبه‌ها در پلتفرم فیلم‌نت منتشر می‌شود.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند