Aparat
همایون مجدزاده

همایون مجدزاده از انتشار دو آلبوم قدیمی گفت؛ امید به آینده راک و متال در ایران

به گزارش باکس افیس ایران: در این مراسم کیان حجازی، مهدی تفکری، محمدرضا نوری و همایون مجدزاده درباره ویژگی‌های موسیقایی این دو آلبوم، روند شکل‌گیری و انتشار آن‌ها، تجربه‌های هنری مجدزاده و چالش‌های فعالیت در حوزه موسیقی راک و متال سخن گفتند.

در ابتدای مراسم، کیان حجازی (مجری) با اشاره به آشنایی و همکاری پیشین خود با همایون مجدزاده، درباره انتشار این دو آلبوم توضیح داد. او همچنین به مستند «مرزهای خاموشی» به کارگردانی امید هاشم‌لو اشاره کرد که بخش‌هایی از زندگی و فعالیت هنری مجدزاده را در بازه‌ای چنددهه‌ای روایت می‌کند و در زمان برگزاری مراسم از طریق گروه سینمایی هنروتجربه در حال اکران بود.

حجازی با توصیه به تماشای این مستند، آن را فرصتی برای شناخت دشواری‌های فعالیت هنرمندان موسیقی معاصر دانست و بر ضرورت حمایت از فعالان حوزه راک و متال و فراهم شدن امکان ارتباط گسترده‌تر آن‌ها با مخاطبان تأکید کرد

همایون مجدزاده

همایون مجدزاده در ادامه با اشاره به اینکه هر دو آلبوم بی‌کلام هستند، توضیح داد که «۱۰۰۱ شب» در سال ۱۳۸۴ و با استفاده از امکانات محدود نرم‌افزاری آن دوره ساخته شده است. به گفته او، در آن زمان برای تولید صداهای سینتی‌سایزری و درامز الکترونیک از ابزارهایی ابتدایی استفاده می‌شد و ترکیب این صداها با گیتار الکتریک، به‌تدریج فضای موسیقایی آلبوم را شکل داد.

او با اشاره به علاقه خود به موسیقی بی‌کلام و گیتارمحور، از تأثیر هنرمندانی مانند جو ستریانی بر علایق موسیقایی‌اش سخن گفت و افزود که آشنایی بیشتر با نرم‌افزارهای موسیقی، زمینه تجربه‌های تازه‌ای را در آهنگسازی و صداسازی برای او فراهم کرد.

مجدزاده درباره آلبوم «۱۰۰۲ شب» نیز گفت که این اثر در سال ۱۳۹۶ و با استفاده از ابزارهای پیشرفته‌تر، کتابخانه‌های صوتی کامل‌تر و امکانات نرم‌افزاری گسترده‌تر ساخته شده است. به گفته او، دو آلبوم از نظر ساختار آهنگسازی تفاوت دارند؛ «۱۰۰۱ شب» ساختاری آزادتر و پیشروی موسیقایی کمتر قابل پیش‌بینی دارد، درحالی‌که در «۱۰۰۲ شب» از بخش‌بندی‌های مشخص‌تر و الگوهای ملودیک منسجم‌تری استفاده شده است. این آلبوم همچنین در برخی قطعات از گام‌ها و مدهای موسیقی جَز در کنار ملودی‌های شرقی بهره می‌گیرد.

او با اشاره به بازضبط بخش‌های گیتار هر دو آلبوم در حدود سه سال پیش، توضیح داد که تلاش کرده است ضمن حفظ ملودی‌ها و فضای اولیه آثار، کیفیت اجرای گیتارها را ارتقا دهد. مجدزاده تأکید کرد که این دو پروژه از ابتدا تا مراحل اصلی شکل‌گیری، آثاری شخصی بوده‌اند که بخش عمده فرایند تولید آن‌ها را به‌تنهایی پیش برده است.

این آهنگساز همچنین درباره تأخیر در انتشار آثار گفت که در شرایط ایده‌آل، مخاطبان باید سال‌ها پیش این آلبوم‌ها را می‌شنیدند، اما به دلایل مختلف انتشار آن‌ها به تعویق افتاد و اکنون نسخه‌های فیزیکی و دیجیتال آن‌ها در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

همایون مجدزاده

در ادامه مهدی تفکری، خواننده، با اشاره به چگونگی آشنایی خود از طریق امیر خرازی مدیر برنامه گروه «کهت میان» با مجدزاده گفت که فعالیت‌های پیشین او بیشتر در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی بوده و آشنایی با این آهنگساز، به شکل‌گیری نگاه و زبان مشترکی در موسیقی میان آن‌ها انجامیده است.

تفکری با اشاره به همکاری مشترک در آلبوم «رستاخیز»، این تجربه را زمینه‌ای برای پیوند اندیشه موسیقایی مجدزاده با عناصر موسیقی دستگاهی ایران دانست. او با اشاره به دشواری‌های تولید و انتشار آثار، به‌ویژه در حوزه راک و متال، ابراز امیدواری کرد شرایط فعالیت هنرمندان این حوزه بهبود یابد و امکان اجرای زنده آلبوم‌های «رستاخیز»، «۱۰۰۱ شب» و «۱۰۰۲ شب» فراهم شود.

محمدرضا نوری، سرمایه‌گذار دو آلبوم، نیز با اشاره به فرصتی که برای شاگردی و بهره‌مندی از دانش مجدزاده داشته است، گفت هدف از تلاش برای انتشار این آثار صرفاً کسب درآمد نبوده، بلکه حفظ و انتقال میراث هنری و ایجاد ارتباط میان این آثار و مخاطبان امروز نیز اهمیت داشته است. او همچنین بر ضرورت انتقال تجربه‌های هنرمندان و حمایت از آموزش و رشد نسل جوان تأکید کرد.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند