سوپر استار

متولدین ۱۴ بهمن سینما ، تئاتر و موسیقی؛ شهاب حسینی

به گزارش باکس افیس ایران:سید شهاب‌الدین حسینی تنکابنی (زادهٔ ۱۴ بهمن ۱۳۵۲) بازیگر ، فیلم‌ساز و مجری ایرانی است. حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. وی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ با ایفای نقش در فیلم فروشنده به کارگردانی اصغر فرهادی، توانست جایزهٔ بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. همچنین او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد.

سال‌های نخستین زندگی

سید شهاب‌الدین حسینی تنکابنی در سال ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. او نخستین فرزند خانواده است و یک برادر و دو خواهر دارد. اصلیت او به تنکابن مازندران برمی‌گردد. او چند سالی را نیز در دوران کودکی همراه با خانواده در خرم‌آباد زندگی کرد تحصیلات دانشگاهی‌اش در رشتهٔ روان‌شناسی دانشگاه تهران بود که آن را به قصد مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. حسینی در سال ۱۳۷۴ ازدواج کرد، فرزند نخست او با نام محمدامین در زمستان ۱۳۸۲ و فرزند دوم او به نام امیرعلی در تابستان ۱۳۹۰ به دنیا آمدند. او کار خود در بخش هنر را با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو آغاز کرد.

فعالیت‌ها و کارنامه

اجرا

فعالیت شهاب حسینی با گویندگی در رادیو آغاز شد و در سال ۱۳۷۷ با اجرا در تلویزیون ایران، کارش را ادامه داد. حسینی در برنامه‌ای به نام اکسیژن در تلویزیون ظاهر شد. وی در چند برنامهٔ دیگر مانند برپا برپا، رنگ صبح، و سایه روشن به عنوان مجری نمایان شد. وی همچنین در برنامهٔ رادیویی دو نیمه سیب، صدای ما و گلبانگ شادی به گویندگی پرداخت و در سال ۱۳۹۴ در برنامهٔ سحرگاهی به عنوان راوی حضور داشت.

شهاب حسینی در سال ۱۳۹۹ به اجرای یک برنامه در رسانه خانگی به نام هم‌رفیق پرداخت که نخستین قسمت این مجموعه در ۲۰ آذر ۱۳۹۹ از نماوا پخش شد.

تلویزیون

حسینی در سال ۱۳۷۹ با سریال پس از باران پا به عرصهٔ بازیگری گذاشت. در سال ۱۳۸۰ در سریال پلیس جوان و در سال ۱۳۸۲ در سریال تب سرد به ایفای نقش پرداخت. وی در سال ۱۳۸۵ در سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا به ایفای نقش پرداخت و این سریال دورهٔ اوج وی در تلویزیون بود. مدار صفر درجه به کارگردانی حسن فتحی و ساختهٔ مشترک کشورهای ایران، مجارستان، فرانسه و لبنان است.

حسینی در سال ۱۳۸۸ در نقش عباس بابایی در سریال شوق پرواز ظاهر شد و این سریال نیز به موفقیت در نزد مخاطبین دست یافت. شهرزاد در سال ۱۳۹۳ نخستین کار او در رسانهٔ خانگی و دومین همکاری او با حسن فتحی می‌باشد. شهاب حسینی در شهرزاد در نقش قباد بازی کرد.

با وجود فعالیت متعدد در سینما، همکاری شهاب حسینی با تلویزیون ادامه داشته‌است. او در چند فصل از سریال انیمیشن شکرستان، پس از درگذشت مرتضی احمدی، نقش راوی را برعهده گرفت.

سینما

شهاب حسینی در سال ۱۳۸۰ با بازی در فیلم رخساره ساختهٔ امیر قویدل وارد سینما شد. حسینی در سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳ در فیلم‌های واکنش پنجم به کارگردانی تهمینه میلانی و این زن حرف نمی‌زند به کارگردانی علیرضا امینی و زهر عسل به کارگردانی ابراهیم شیبانی و رستگاری در هشت و بیست دقیقه به کارگردانی سیروس الوند ایفای نقش کرد و به عنوان یک بازیگر، بیش از پیش مطرح شد و توانست برای بازی در شمعی در باد در شخصیت بابک و رستگاری در هشت و بیست دقیقه در شخصیت فؤاد، دو سال پیاپی نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنوارهٔ فجر شود. وی در سال ۱۳۸۳ در فیلم قتل آنلاین و سپس در سال ۱۳۸۴ در فیلم پیشنهاد ۵۰ میلیونی به ایفای نقش پرداخت.

او برای بازی در فیلم‌های بچه‌های ابدی، شمعی در باد، محیا و دل شکسته در سال ۱۳۸۶ مورد توجه قرار گرفت. حسینی در سال ۱۳۸۶ برای فیلم محیا موفق به کسب دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنوارهٔ فیلم فجر شد. سال ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ دو سال درخشان برای وی بود. او در دل شکسته ساختهٔ علی روئین‌تن، دربارهٔ الی ساختهٔ اصغر فرهادی، سوپراستار، اثر تهمینه میلانی، حوالی اتوبان ساختهٔ شهرام اسدی و پرسه در مه از بهرام توکلی، بازی‌های متفاوت و قابل توجهی را به نمایش گذاشت و با هنرمندی با نقش کوروش زند در فیلم سوپر استار به اوج محبوبیت و شهرت رسید.

حسینی برای فیلم سوپر استار، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنوارهٔ فجر را دریافت کرد و به خاطر فیلم‌های پرسه در مه و دربارهٔ الی، جایزهٔ بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانهٔ سینما را به تالار دستاوردهای خود افزود. وی در فیلم دربارهٔ الی یکی از مهم‌ترین بازی‌های خود را با شخصیت احمد ایفا نمود و در پرسه در مه با نقش امین، بازی دگرگون شده‌ای از خود به نمایش گذاشت. نیلوفر ساختهٔ سابین ژمایل در سال ۲۰۰۸ یکمین کار او با کارگردانان غیر ایرانی بود.

حسینی در سال ۱۳۸۹ بار دیگر با اصغر فرهادی همکاری کرد و در فیلم جدایی نادر از سیمین به ایفای نقش در نقش حجت پرداخت. این فیلم برای او نخستین دست‌آورد بین‌المللی‌اش را به ارمغان آورد و حسینی توانست خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به همراه دیگر بازیگران مرد این فیلم به دست آورد و تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن خانهٔ سینما و دیپلم افتخار جشنوارهٔ فجر را دریافت نماید. بازی او مورد توجه انجمن بین‌المللی سینه فیلی قرار گرفت و نامزد دریافت جایزهٔ آی.سی. اس به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد. از دید کارشناسان، بازی حسینی در جدایی نادر از سیمین یکی از ماندگارترین نقش‌های او به عنوان بازیگر بوده‌است.

شهاب حسینی در نظرسنجی برنامهٔ هفت در سال ۱۳۹۲ به عنوان بهترین بازیگر دههٔ هشتاد ایران انتخاب شد.

یکی می‌خواد باهات حرف بزنه در سال ۱۳۹۰، هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند، حوض نقاشی و تعبیر خواب در سال ۱۳۹۱ از دیگر آثار قابل توجه او به‌شمار می‌روند. بازی وی در حوض نقاشی با سبک متد اکتینگ در نقش رضا، یکی از بازی‌های قابل توجه او محسوب می‌شود و وی به خاطر ایفای نقش در این فیلم جایزهٔ ویژهٔ بهترین بازیگر مرد جشنوارهٔ فیلم لیسبون را دریافت نمود. حسینی در سال ۱۳۹۳ به پروژهٔ فیلم دوران عاشقی پیوست و با بازی خود برای دومین بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنوارهٔ فیلم فجر شد. وی در همین سال یکمین فعالیت کارگردانی خود را با فیلم ساکن طبقه وسط آغاز نمود و خود، ۳۸ نقش ناهمتا را در این اثر ارائه داد.

حسینی در سال ۱۳۹۴ به پروژهٔ فروشنده، هفتمین فیلم بلند اصغر فرهادی پیوست و نقش عماد را بازی کرد. این سومین همکاری وی با اصغر فرهادی به‌شمار می‌آمد. حسینی در سال ۲۰۱۶ به موفقیت بزرگی دست یافت و توانست با ایفای نقش در فیلم فروشنده، تندیس بهترین بازیگر مرد جشنوارهٔ فیلم کن را به‌دست‌آورد. دریافت این جایزه که برای بار نخست در تاریخ بازیگری سینما و هنر ایران اتفاق افتاد با واکنش‌های مثبت ایرانیان روبرو شد. حسینی در همین سال جایزهٔ بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم اکشن ان فیلم آمریکا را برای بازی در فیلم هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند به‌دست‌آورد.

موسیقی

شهاب حسینی با انتشار مصاحبه‌ای اعلام کرد که تک آهنگ شه‌زادهٔ رؤیا مال ایشان نیست.

کارگردانی

شهاب حسینی در سال ۱۳۹۲ کارگردانی را با فیلم ساکن طبقه وسط آغاز کرد، فیلم داستان مردی را روایت می‌کند که با ورودش به یک ساختمان جدید، رویدادهای تازه‌ای در زندگی او رخ می‌دهد. وی در سال ۱۳۹۴، فیلم کوتاه بیا با من را به همراه علیرضا نسایی و سینا آذین کارگردانی نمود. آخرین ساختهٔ دست او به عنوان کارگردان، فیلم مقیمان ناکجا است.

تهیه‌کنندگی

خورشید نیمه شب، فیلمی به کارگردانی  شبیر شیرازی و تهیه‌کنندگی شهاب حسینی محصول سال ۱۳۹۴ است.

داوری جشنواره‌

داوری جشنواره فیلم مهاجرین گازیانتپ یکی از دیگر فعالیت‌های وی در عرصه هنری است.

شهاب حسینی در چهلمین جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۰ عضو هیئت داوران است.

دیدگاه و حاشیه‌ها

انتخابات ۱۳۸۸

شهاب حسینی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران با انتشار فایل صوتی از میرحسین موسوی حمایت کرد و همچنین از امضا کنندگان بیانیهٔ فهرست ۸۰۰ نفرهٔ حامیان نامزدی میرحسین موسوی در انتخابات ریاست‌جمهوری بود.

۳۸ نقش

نخستین اثر شهاب حسینی در مقام کارگردان، فیلم ساکن طبقهٔ وسط بود که به عنوان بازیگر نیز در این فیلم به ایفای نقش پرداخت. شهاب حسینی در ساکن طبقهٔ وسط، نقش ۳۸ شخصیت ناهمتا را بازی کرد که به نوعی یک حدنصاب جهانی به حساب می‌آید. پیشتر در سینمای جهان نیز این اتفاق افتاده بود که از آن جمله می‌توان به بازی بازیگرانی چون پیتر سلرز در فیلم دکتر استرنجلاو، ساختهٔ استنلی کوبریک و دیتر هالروردن در فیلم دی دی و ارثیهٔ فامیلی اشاره کرد که در چند نقش بازی کرده بودند.

تقدیم جایزه

شهاب حسینی بعد از دریافت جایزهٔ بهترین بازیگر جشنوارهٔ کن گفت: «این جایزه به نوعی از مردم من آمده بنابراین آن را به خودشان برمی‌گردانم. این جایزه را با تمام وجود و از اعماق قلب‌ام و با عشق به مردم سرزمین‌ام تقدیم می‌کنم.» شهاب حسینی در بازگشت به ایران در نشست مطبوعاتی با اشاره به این‌که جایزهٔ بهترین بازیگر مرد در جشنوارهٔ فیلم کن را در نیمهٔ شعبان، زادروز امام دوازدهم شیعیان دریافت کرده‌است، گفت: «بخشی از این موفقیت را که خود در آن سهیم بودم را به عنوان هدیه به منجی بشریت تقدیم می‌کنم.» این حرکت حسینی، بازتاب‌هایی داشته و مورد توجه روزنامهٔ فیگارو و همچنین شبکه‌های اجتماعی و برخی سایت‌ها قرار گرفت. برخی کاربران این نکته را یادآوری کرده بودند که شهاب حسینی پیشتر و در جشنواره کن جایزه‌اش را به «مردم ایران» تقدیم کرده بود.

جنجال نشریه لثارات

نشریهٔ یا لثارات الحسین بعد از برگزاری جشن حافظ ۱۳۹۵ مطلبی را با عنوان «همهٔ سرمایه‌های یک جشن» و «دیوث کیست» منتشر نمود که مطالب تند و بی‌سابقه‌ای در آن علیه هنرمندان بود. شهاب حسینی با انتشار متنی در صفحهٔ شخصی خود در اینستاگرام نسبت به متن نشری یالثارات دربارهٔ هنرمندان سینما واکنش نشان داد و نوشت: «آقایان نه چندان محترم و مجهول‌الحال که با وقاحت تمام اقدام به چاپ مطلبی در شرم‌نامهٔ خود کردید، پاسخ سوال‌تان ساده است. دستان شما شایستهٔ حرمت قلم نیست. آن را زمین بگذارید و به هم‌کیشان داعشی خود بپیوندید. برای آوردن نام هنر و هنرمندان این مرز و بوم دهان خود را آب بکشید که به هیچ عنوان صلاحیت اظهار نظر در مورد محبوب دل این مردم را ندارید.»

سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

به دنبال سرنگونی هواپیمای مسافربری شرکت اوکراین اینترنشنال توسط سپاه پاسداران، مسعود کیمیایی از جمله نخستین هنرمندانی بود که با انتشار ویدیویی کوتاه، اعتراض خود را اعلام نمود و از حضور در فجر سی و هشتم انصراف داد. پس از آن بسیاری از هنرمندان ایرانی در رشته‌های مختلف، به نشانهٔ اعتراض به وضعیت موجود و همدلی با خانواده‌های «قربانیان حوادث اخیر»، از حضور در جشنواره‌های فجر انصراف دادند.

در مقابلِ هنرمندانی که جشنواره‌های فجر را تحریم کردند، عده‌ای با تحریم مخالفت نمودند. شهاب حسینی، یکی از این هنرمندان بود که در صفحهٔ اینستاگرامش نوشت: «این انصراف‌ها دامن زدن به افتراق جامعه بین خودی و ناخودی است. وقتی که جامعه و مردم به همبستگی و دل‌داری نیازمندند، این تفکر که کسانی که انصراف نمی‌دهند هم‌درد و شریک حال مردم نیستند، اشتباه است.»

در ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ شهاب حسینی، با حضور در جشنوارهٔ فجر به کسانی که این جشنواره را تحریم کرده بودند، از جمله مسعود کیمیایی حمله کرد.

شهاب حسینی تهیه‌کننده و بازیگر فیلم «شین» در نشست خبری این فیلم که در پردیس سینمایی ملت برگزار شد، به صورت تلویحی به مسعود کیمیایی اشاره کرد و گفت: «من نمی‌توانم ساکت بنشینم که استاد پیشکسوت سینما که روند کاری‌اش پیش روی تماشاگر است امسال باز هم فیلم نمی‌سازد که مطمئن است برخورد بدی با اثرش می‌شود و آن روغن ریخته را نذر امام‌زاده می‌کنند و سنگ بنایی را می‌گذارند که نتیجه‌اش چیزی جز نفرت‌پراکنی نیست و بقیه را هم در یک آمپاس اخلاقی قرار می‌دهد. این بی‌انصافی است که آدم آنقدر خودخواه باشد و به نوعی حرف بزند که ملاحظهٔ هیچ‌کس را در آن نکند.»

پس از این رخداد، هنرمندان بسیاری از جمله: منیژه حکمت (تهیه‌کننده و کارگردان سینما)، حامد اسماعیلیون (نویسندهٔ ایرانی که همسرش پریسا اقبالیان و دخترش ری‌را، از کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی بودند)، پولاد کیمیایی و کانون کارگردانان سینمای ایران، موضع‌گیری شهاب حسینی را محکوم کردند. در متن بیانیهٔ کانون کارگردانان آمده‌است:

«شورای مرکزی کانون کارگردانان هر گونه بی‌احترامی، اتهام و اظهارات ناشایست نسبت به تنها یک ابراز عقیده و نظر شخصی، آن‌هم از سوی «مسعود کیمیایی» فیلم‌ساز برجستهٔ موج نوی سینمای ایران را به‌شدت محکوم می‌کند. بسیار متأسفیم که در تریبون رسمی جشنوارهٔ فیلم فجر فرصت این بی‌حرمتی‌ها انجام می‌شود و جشنواره این چنین جولانگاه تخریب هنرمندان شده‌است.»

تزریق واکسن کووید-۱۹ در آمریکا

در بهمن ۱۳۹۹، فیلم و تصاویری از شهاب حسینی پخش شد که او در ایالات متحده آمریکا در حال تزریق واکسن کووید-۱۹ است. او بعداً تأیید کرد که در حال تزریق واکسن بوده‌است. شهاب حسینی در حالی واکسن زد که در آمریکا هنوز کارکنان بهداشت و درمان و افراد پرخطر، واکسن دریافت نکرده بودند. با توجه به شرایط دشوار نگهداری واکسن‌های فایزر و مدرنا، در آمریکا واکسن‌های مازاد در هر مرکز برای جلوگیری از هدر رفتن، بین افراد عادی که در همان لحظه در نزدیکی همان مرکز که با واکسن مازاد مواجه شده حضور داشته باشند توزیع می‌شود برخی کاربران شبکه اجتماعی به مقایسه اظهارات او در گذشته مثل حمایت از علی خامنه‌ای یا دفاع از مواضع جمهوری اسلامی که در تناقض با مخالفت خامنه‌ای با ورود واکسن با مبدأ آمریکایی به ایران بود، پرداختند. شهاب حسینی پس از انتشار فیلم واکسن زدنش در آمریکا، مورد هجمه برخی کاربران فضای مجازی قرار گرفت و با انتشار پستی در صفحه شخصی اینستاگرام از این شبکه اجتماعی خداحافظی کرد.

شهاب حسینی دربارهٔ این حواشی توضیح داد؛ «به اصرار یکی از دوستان که برای آغاز یک کار سینمایی همراهی‌ام می‌کرد، در صف واکسن مازاد ایستادیم تا شانس خود را امتحان کنیم. در آمریکا برای مراکز سالمندان و سایر مراکز در اولویت، همیشه چیزی حدود ۲۰درصد واکسن اضافه در نظر گرفته می‌شود تا در صورت شکستگی یا اتفاقات غیرمترقبه، مشکلی برای جامعه هدف به وجود نیاید. پس از اتمام کار، مازاد را بین مردم عادی توزیع و تزریق می‌کنند. در ضمن این واکسن‌ها بعد از خروج از دمای یخ‌زدگی چون قابلیت برگشت و استرداد ندارند، مازادش به مردم عادی تزریق می‌شود، کل ماجرا همین بود. اتفاقی که برای هر کسی می‌تواند بیفتد.»

فیلم‌شناسی

فیلم‌های سینمایی

سالنام فیلمسمتنقشکارگردانتوضیحات / اکران
۱۳۹۹خانه ماهرختهیه‌کنندهشهرام ابراهیمی
۱۳۹۹اولین برفبازیگربهمن مهدی‌پورحامی رمضانمحصول مشترک ایران و فنلاند،
اکران شده در جشنواره بین‌المللی فیلم هلسینکی،
۲۳ سپتامبر ۲۰۲۰
۱۳۹۸بعد از اتفاقتهیه‌کنندهپوریا حیدری اورهاکران نشده در سینما
مست عشقبازیگرشمس تبریزیحسن فتحی
طلاخونبازیگرسرگرد کشاورزابراهیم شیبانی
۱۳۹۷شینبازیگر و تهیه‌کنندهمیثم کزازی
آن شببازیگربابک نادریکوروش آهاری
نرگسبازیگرپیام اسکندری
هزارتوبازیگرامیرعلیامیرحسین ترابی۱ آبان ۱۳۹۸
۱۳۹۶نباتبازیگرسعیدپگاه ارضی۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
مقیمان ناکجابازیگر و کارگردانشهاب حسینی
۱۳۹۵لابیبازیگرمحمد پرویزی
غلامبازیگرغلاممیترا تبریزیان۱۲ فروردین ۱۳۹۶
۱۳۹۴برادرم خسروبازیگرخسرواحسان بیگلری۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶
خورشید نیمه شببازیگر و تهیه‌کنندهشبیر شیرازی
فروشندهبازیگرعماداصغر فرهادی۱۵ شهریور ۱۳۹۵،
سومین همکاری با اصغر فرهادی
چهارشنبهبازیگرسلیمسروش محمدزاده۱۳ آبان ۱۳۹۵
امتحان نهاییبازیگرفرهادعادل یراقی۷ بهمن ۱۳۹۵
سایه‌های موازیبازیگرربیعیاصغر نعیمی۱۳ اسفند ۱۳۹۴
۱۳۹۳دوران عاشقیبازیگرحمیدعلیرضا رئیسیان۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴
طعم شیرین خیالبازیگرگروسکمال تبریزی۱۲ خرداد ۱۳۹۴
ساکن طبقه وسطبازیگر و کارگردانشهاب حسینی۱۴ آذر ۱۳۹۳
۱۳۹۲پنج ستارهبازیگررضامهشید افشارزاده۱۲ اسفند ۱۳۹۲
۱۳۹۱تعبیرخواببازیگرسرگردرضا دادویی۵ دی ۱۳۹۲
آشغال‌های دوست‌داشتنیبازیگرمنصورمحسن امیریوسفی۲ اسفند ۱۳۹۷
حوض نقاشیبازیگررضامازیار میری۷ تیر ۱۳۹۲
۱۳۹۰یکی می‌خواد باهات حرف بزنهبازیگرمصطفیمنوچهر هادی۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱
۱۳۹۲هیس! دخترها فریاد نمی‌زنندبازیگربازپرسپوران درخشنده۱۲ بهمن ۱۳۹۲
۱۳۹۰من و زیبابازیگرجعفرفریدون حسن پور۱۶ تیر ۱۳۹۱
۱۳۸۹به امید دیداربازیگراسفندیارمحمد رسول‌اف۱۰ مهر ۱۳۹۰
آفریقابازیگرشهابهومن سیدی۱۶ مرداد ۱۳۹۰
جدایی نادر از سیمینبازیگرحجتاصغر فرهادی۱۳ خرداد ۱۳۹۰
خانه پدریبازیگرناصرکیانوش عیاری۱ آبان ۱۳۹۸
برف روی شیروانی داغبازیگربهمنمحمدهادی کریمی۱۸ آبان ۱۳۹۰
سوت پایانبازیگرساماننیکی کریمی۱۱ خرداد ۱۳۹۰
۱۳۸۸پرسه در مهبازیگرامینبهرام توکلی۴ تیر ۱۳۸۹
حوالی اتوبانبازیگرپاشاسیاوش اسعدی۱۲ شهریور ۱۳۸۸
۱۳۸۷آناهیتابازیگرعزیزالله حمیدنژاد۲۷ بهمن ۱۳۸۸
سایه وحشتبازیگرعماد اسدی
درباره الیبازیگراحمداصغر فرهادی۳ خرداد ۱۳۸۸
سوپر استاربازیگرکوروش زندتهمینه میلانی۱۴ اسفند ۱۳۸۷
دل‌شکستهبازیگرامیرعلیعلی روئین‌تن۱۳ مرداد ۱۳۸۸
۱۳۸۶تنهاییبازیگرحمیدحجت قاسم‌زاده اصل۱۴ تیر ۱۳۸۷
پرچم‌های قلعه کاوهبازیگرصادقمحمد نوری‌زاد۷ آبان ۱۳۸۷
محیابازیگرجاویداکبر خواجویی۱۱ دی ۱۳۸۶
۱۳۸۵نیلوفربازیگرعزیزسابین ژمایل۱۳ مهر ۱۳۸۶،
اولین فعالیت با کارگردان غیرایرانی
ایستگاه بهشتبازیگرسروشنادر مقدس۱۸ اسفند ۱۳۸۵
بچه‌های ابدیبازیگرایمانپوران درخشنده۱۴ تیر ۱۳۸۶
غیرمنتظرهبازیگرسالکمحمدهادی کریمی۲ فروردین ۱۳۸۶
قصه عشقبازیگربیژن بیرنگ
۱۳۸۴پیشنهاد ۵۰ میلیونیبازیگربرمکمهدی صباغ‌زاده۱۶ مرداد ۱۳۸۵
قتل آنلاینبازیگرکیوانمسعود آب‌پرور۲۷ اسفند ۱۳۸۴
۱۳۸۳رستگاری در هشت و بیست دقیقهبازیگرفؤادسیروس الوند۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۴
گرداببازیگرهمایونحسن هدایت
۱۳۸۲الهه زیگوراتبازیگربهرامرحمان رضایی۱۵ خرداد ۱۳۸۳
شمعی در بادبازیگربابک‘پوران درخشنده۱۳ تیر ۱۳۸۲
۱۳۸۱زهر عسلبازیگرشاهینابراهیم شیبانی۱ فروردین ۱۳۸۳
این زن حرف نمی‌زندبازیگرمانیاحمد امینی۲۷ شهریور ۱۳۸۲
واکنش پنجمبازیگرمجیدتهمینه میلانی۷ اسفند ۱۳۸۲
۱۳۸۰آدمک‌هابازیگرمرادعلی قوی‌تن۷ مرداد ۱۳۸۱
رخسارهبازیگرماهانامیر قویدل۱ فروردین ۱۳۸۱،
ورود به عرصه سینما

مجموعه‌های تلویزیونی

سالنام مجموعهنقشکارگردانتوضیحات
۱۳۹۸شکرستانراویسعید ضامنی، بابک نظریشبکه نسیم
۱۳۹۶شهرزاد ۳قباد دیوانسالارحسن فتحیشبکه نمایش خانگی
۱۳۹۵–۱۳۹۶شهرزاد ۲
۱۳۹۳–۱۳۹۴شهرزاد
۱۳۸۷–۱۳۹۲سرزمین مادریرهیکمال تبریزیشبکه ۳
۱۳۸۸–۱۳۹۰شوق پروازعباس بابایییدالله صمدیشبکه ۱
۱۳۸۴مدار صفر درجهحبیب پارساحسن فتحی
۱۳۸۳رقص پروازوحید مولاییاحمد مرادپورشبکه ۲
۱۳۸۲–۱۳۸۳تب سردشهاب کیانفرعلیرضا افخمیشبکه ۳
۱۳۸۰پلیس جوانیونس بهگرسیروس مقدمشبکه ۳
۱۳۷۹وکیلسیروس مقدمشبکه تهران
همسفرقاسم جعفریشبکه ۳
پس از بارانعلی احمدیسعید سلطانیشبکه ۳

تله‌فیلم

سالنامسمتکارگردانتوضیحات
۱۳۸۶اوهامبازیگرکاظم معصومی
ناشناسبازیگراحمد ظریف رفتارشبکه ۱
۱۳۸۵تنگنابازیگرعلیرضا بذرافشانشبکه ۳
۱۳۸۴باغ آلوچهبازیگربهروز شعیبیشبکه ۱

برنامه تلویزیونی

  • برنامه نیم‌رخ (مجری)
  • برنامه اکسیژن (مجری)
  • برنامه برپا برپا (مجری و بازیگر)
  • برنامه رنگ صبح (مجری و بازیگر)
  • برنامه زنده سایه روشن (مجری و بازیگر)
  • کلاه قرمزی ۹۳ (مهمان)
  • هفت (بهروز افخمی) (مهمان، شبکه ۳)
  • هم‌رفیق (مجری و کارگردان، شبکه نمایش خانگی)

مستند

سالنامسمتمحصول
۱۳۹۵کربلا جغرافیای یک تاریخبازیگرسازمان توسعه سینمایی سوره
۱۳۹۴من ناصر حجازی هستم…بازیگرامیر رفیعی
۱۳۹۰ساکن صحرای سکوتبازیگرجمشید مشایخی، هادی منبتی

تئاتر

سالنامسمتکارگردانمکان
۱۳۹۶اعترافبازیگر، کارگردانشهاب حسینیتالار اصلی تئاتر شهر
۱۳۹۱ملاقاتبازیگر، کارگردانشهاب حسینی، احمد ساعتچیانفرهنگسرای نیاوران
۱۳۸۷کرگدنبازیگرفرهاد آئیشتماشاخانه سنگلج
۱۳۷۵افسانهبازیگرمینا ابراهیم‌زادهتالار آفتاب
۱۳۷۴برکرانه بادبازیگرمینا ابراهیم‌زادهتالار آفتاب

فیلم کوتاه

سالنامسمتکارگردانتوضیحات
۱۳۹۴بیا با منبازیگر، کارگردانشهاب حسینی،
سینا آذین،
علیرضا نسایی
فیلم کوتاه
۱۳۹۴همین یک ساعت پیشبازیگرسینا آذینفیلم کوتاه

رادیو

سالنامسمتشبکه پخش
۱۳۹۴برنامه سحرگاهیگوینده
۱۳۷۹–۸۰گلبانگ شادیمجریشبکه جوان
۱۳۷۷صدای مامجریشبکه جوان
۱۳۷۶دو نیمه سیبمجریشبکه جوان

دیسکوگرافی

خواننده

نامسمتتوضیحاتآلبومانتشار
بدرودخوانندهترانه:ماهان حیدری/آهنگ:مهدی حسینی/تنظیم:مهران خلیلیهفت۳و۴۱۳۸۷
آشنای غریبخوانندهترانه:فخرالدین حسینی/آهنگ:شهاب حسینی/تنظیم:مهران خلیلیهفت۳و۴۱۳۸۷
پریچهرخوانندهترانه:ماهان حیدری/آهنگ:شهاب حسینی/تنظیم:مهران خلیلیهفت۳و۴۱۳۸۷
خداحافظخوانندهترانه:محمودرضا روحانی/آهنگ:شهاب حسینی/تنظیم:مهران خلیلیهفت۳و۴۱۳۸۷
خداخوانندهترانه:مجید حیدری/آهنگ:شهاب حسینیهفت۳و۴۱۳۸۷
پروازخوانندهترانه:فخرالدین حسینی/آهنگ:شهاب حسینی/تنظیم:مهران خلیلیهفت۳و۴۱۳۸۷
وقت رفتنخوانندهترانه:فخرالدین حسینی/آهنگ:مهدی حسینی/تنظیم:مهران خلیلیهفت۳و۴۱۳۸۷
هفت سیندکلمه سرا با امیرحسین مدرسترانه:ماهان حیدری/آهنگ:مهدی حسینی/تنظیم:آرش عادل پورهفت ۳و۴۱۳۸۷
غریبهدکلمه سراپیانو:خاطره بخشیهفت۱و۲۱۳۸۴
بی گناهدکلمه سراگیتار:نوید فردهفت۱و۲۱۳۸۴
پسرک روزنامه فروشدکلمه سراپیانو و آوا:خاطره بخشیهفت ۱و۲۱۳۸۴
عزیز تنهادکلمه سراپیانو:خاطره بخشی/گیتار:نوید فردهفت۱و۲۱۳۸۴

تهیه کنندگی

سالنامکارگردانتوضیحات
۱۳۹۴خورشید شبشبیر شیرازیفیلم کوتاه

جوایز

لیست جوایز و نامزدی‌های شهاب حسینی
سالعنوان جایزهفیلمنتیجه
۲۰۲۱بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره پکناولین برفپیروز
۲۰۲۱بهترین بازیگر نقش اول مرد از جوایز سینمایی یوسی در کشور فنلانداولین برفپیروز
۲۰۲۰بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره مولین دو ری اسپانیاآن شبپیروز
۲۰۲۰بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکوهزارتوپیروز
۲۰۲۰نشان شوالیهٔ کشور فرانسهبه خاطر خلاقیت هنری یا ادبی و مشارکت در تلألوی هنر و ادب، در فرانسه و در جهانپیروز
۲۰۱۷مدال طلائی بهترین دستاورد هنری از دانشگاه ALU کالیفرنیانمایش اعترافپیروز
۱۳۹۶بهترین بازیگر مرد در جشن خانه سینمافروشندهپیروز
۱۳۹۶بهترین بازیگر مرد در جشن حافظفروشندهپیروز
۱۳۹۵جایزه ویژه و تندیس دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد از جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومتشوق پروازپیروز
۱۳۹۵بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره مردمی فیلم و عکس چهل چراغدل‌شکستهپیروز
۱۳۹۵تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی جشن دنیای تصویرشهرزادنامزدشده
۲۰۱۶بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم Action on فیلم آمریکاساکن طبقه وسطپیروز
۲۰۱۶بهترین بازیگر از جشنواره فیلم Action on فیلم آمریکاهیس! دخترها فریاد نمی‌زنندپیروز
۲۰۱۶نخل طلا جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کنفروشندهپیروز
۱۳۹۴تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بین‌المللی فیلم شهرتعبیرخوابپیروز
۱۳۹۳سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجردوران عاشقینامزدشده
۲۰۱۴بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم لیسبونحوض نقاشیپیروز
۱۳۹۳بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینماحوض نقاشینامزدشده
۱۳۹۲دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانحوض نقاشیپیروز
۲۰۱۳بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بین‌المللی فیلم و تلویزیون دتکتیو فستتعبیرخوابپیروز
۱۳۹۲بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بین‌المللی فیلم یاستعبیرخوابنامزدشده
۱۳۹۲بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره جام جمتعبیرخوابنامزدشده
۱۳۹۲بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره میلاد سرختعبیرخوابنامزدشده
۱۳۹۲دیپلم افتخار جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانحوض نقاشیپیروز
۱۳۹۱بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بین‌المللی فیلم یاستنهاییپیروز
۲۰۱۲بهترین بازیگر نقش مکمل مرد انجمن بین‌المللی سینه فیلی، جایزه ICSجدایی نادر از سیمیننامزدشده
۲۰۱۲بهترین بازیگر نقش مکمل مرد انجمن فیلم مستقل کلوترودیسجدایی نادر از سیمیننامزدشده
۱۳۹۰بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن خانه سینماجدایی نادر از سیمینپیروز
۲۰۱۱خرس نقره‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم برلین بهترین گروه بازیگران مردجدایی نادر از سیمینپیروز
۱۳۹۰تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانجدایی نادر از سیمینپیروز
۱۳۸۹دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجرجدایی نادر از سیمینپیروز
۱۳۸۹تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد جشن دنیای تصویرسوپراستار و دربارهٔ الیپیروز
۱۳۸۹تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایرانپرسه در مهپیروز
۱۳۸۹بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینماپرسه در مه و درباره الیپیروز
۱۳۸۹دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجرجدایی نادر از سیمینپیروز
۱۳۸۸تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایراندربارهٔ الی و سوپراستارنامزدشده
۱۳۸۷دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجردرباره الیپیروز
۱۳۸۷دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد در بیست و ششمین جشنواره فیلم فجرمحیاپیروز
۱۳۸۷سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجرسوپر استارپیروز
۱۳۸۳بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن خانه سینماشمعی در بادنامزدشده
۱۳۸۳سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجررستگاری در هشت و بیست دقیقهنامزدشده
۱۳۸۲سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجرشمعی در بادنامزدشده
۱۳۸۲بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن خانه سینماواکنش پنجمنامزدشده

 


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند