هنرپیشه 

درگذشتگان ۵ شهریور سینما ، تئاتر و موسیقی؛ داوود رشیدی حائری

به گزارش باکس افیس ایران:  داوود رشیدی حائری (زادهٔ ۲۵ تیر ۱۳۱۲ – درگذشتهٔ ۵ شهریور ۱۳۹۵) هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون ایران بود.
او بیشتر با نقش‌هایی مانند «آقا حسینی» در فیلم کندو، «مفتش شش‌انگشتی» در سریال هزاردستان و هم‌چنین با بازی تأثیرگذارش در فیلم فرار از تله جلال مقدم شناخته می‌شود. داوود رشیدی همراهِ علی نصیریان، جمشید مشایخی، عزت‌الله انتظامی و محمدعلی کشاورز پنج چهرهٔ برجسته‌ای بودند که در دههٔ چهل شمسی از تئاتر پا به عرصهٔ سینما گذاشتند. وی به‌خاطر فعالیت‌هایش نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دریافت کرده بود.
داوود رشیدی
نام اصلیداوود رشیدی حائری
زمینه فعالیتتئاتر، سینما، تلویزیون
تولد۲۵ تیر ۱۳۱۲
تهران، ایران
والدینعبدالامیر رشیدی حائری (پدر)
مرگ۵ شهریور ۱۳۹۵ (۸۳ سال)
تهران
علت مرگایست قلبی
مدفنقطعه هنرمندان بهشت زهرا
ملیتایرانی
پیشههنرپیشه، کارگردان ، مترجم، نویسنده، تهیه کننده
سال‌های فعالیت۱۳۴۹–۱۳۹۵
همسر(ها)احترام برومند
فرزندانفرهاد (۱۳۴۱)
لیلی (۱۳۵۲)
منتخب همایش هفتم چهره‌های ماندگار
نشان فرهنگ و هنر (نوع یک)

زندگی‌نامه

سال‌های آغازین زندگی

داوود رشیدی در سال ۱۳۱۲ در تهران خیابان ری کوچه آبشار در خانواده‌ای که ریشهٔ آن به شهر بابل در استان مازندران و خاندان حائری مازندرانی باز می‌گشت، متولد شد. پدر او عبدالامیر رشیدی حائری دیپلمات بود و در چند کشور نیز سفیر شد. پدربزرگش، محمد حائری مازندرانی معروف به ابن‌الشیخ از روحانیان مشروطه خواه و جدش زین‌العابدین حائری مازندرانی از مراجع تقلید عصر قاجار بود.

داوود رشیدی تحصیلات متوسطه را (به دلیل فعالیت‌های دیپلماتیک پدرش) در ترکیه و پاریس به پایان رساند و تحصیلات دانشگاهی را در ژنو ادامه داد. حاصل ازدواج اولش با هما فریور تهرانی یک پسر به نام فرهاد است که پس از جدایی از هما فریور با مرضیه برومند ازدواج کرد وی فارغ‌التحصیل کنسرواترا ژنو در رشته کارگردانی و بازیگری تئاتر و همچنین لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه ژنو بود.

زندگی حرفه‌ای

او سپس دوره‌های تخصصی بازیگری را زیر نظر خانم لاشنال گذراند و زمانی که هفت ساله بود توسط دختر عمه‌اش طوسی حائری به عبدالحسین نوشین برای بازی در نمایشِ مردم معرفی شد. در سال ۱۳۴۳ خورشیدی پس از اتمام تحصیلات در ژنو به تهران آمد و در اداره تئاتر آن زمان وابسته به وزارت فرهنگ و هنر استخدام شد. سپس گروهِ تئاترِ امروز را پایه‌گذاری نمود که هنرپیشگانی همچون پرویز فنی‌زاده، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی، فهیمه راستکار، سیاوش طهمورث، مرضیه برومند، سوسن تسلیمی، به عضویت در این گروه درآمدند.

رشیدی از سال ۱۳۵۰ خورشیدی با فیلم سینمایی «فرار از تله» وارد عرصه بازیگری سینما گردید که جایگاهش را به عنوان یکی از بهترین بازیگران نقش مکمل تثبیت کرد. او علاوه بر بازیگری چندین تله تئاتر از جمله کارهایی از غلامحسین ساعدی را کارگردانی کرد و چند نمایشنامه خارجی را نیز به فارسی برگرداند. او علاوه بر بازیگری و کارگردانی در سینما، تلویزیون و تئاتر به تهیه‌کنندگی سینما نیز روی آورد.

در سال ۱۳۵۲ خورشیدی از اداره تئاتر به تلویزیون ملی ایران رفت و در سمَت مدیریت گروهِ نمایش‌ها و سرگرمی‌های آن سازمان (شامل: سریال‌ها، مسابقات، تئاترهای تلویزیونی) مشغول به کار گردید.

کندو فیلم دیگری بود که رشیدی در نقش «آقا حسینی» با بهروز وثوقی در سال ۱۳۵۴ بازی کرد و اوج بازیگری او در سینمای پیش از انقلاب به‌شمار می‌رود. وی «کندو» را از موفق‌ترین فیلم‌هایش دانسته و گفته بود که حتی الان بچه‌های نوجوان هم به من «آقا حسینی» می‌گویند. با آنکه داوود رشیدی در تعداد کمی از فیلم‌های ایرانی پیش از انقلاب بازی کرد، اما شهرت نسبتاً خوبی به دست آورد. با این حال بخش عمده از فعالیت‌های حرفه‌ای او صرف مدیریت گروه نمایش و سرگرمی در تلویزیون ایران می‌شد.

با تحولات پس از پیروزی انقلاب ایران او را در سال ۱۳۵۸ از تلویزیون ایران اخراج کردند. او دربارهٔ سال‌های نخست پس از انقلاب ایران گفته بود: «سال ۵۸ خواستند از تلویزیون تقاضای بازنشستگی کنم، همین کار را کردم اول با تقاضای بازنشستگی موافقت شد و بعد اخراجم کردند تا حقوق نگیرم. بچه‌های جوان در گروه پاک‌سازی بودند، آمدند و گفتند ما شما را پاک‌سازی نمی‌کنیم، اخراج می‌کنیم تا جای دیگر بتوانید کار کنید. من هم خداحافظی کردم و رفتم.»

با این وجود سال‌های نخستین پس از انقلاب ایران، پرکارترین دوره فعالیت بازیگری او است. او در چهار-پنج سال اول انقلاب در نزدیک به ۲۰ فیلم بازی کرد. شیلات، خانه عنکبوت، کمال‌الملک و گل‌های داوودی از مشهورترین این فیلم‌ها بودند. در سال ۱۳۶۳ و پس از بازی در دو فیلم کیومرث پوراحمد ناگهان فعالیت سینمایی رشیدی قطع شد و نزدیک به ۹ سال متوقف ماند. با این حال او همچنان در اواسط دهه شصت و اوایل دهه هفتاد خورشیدی در حالیکه اجازه فعالیت در سینما را نداشت، حضور پررنگی در سریال‌های تلویزیونی ایران داشت که رسانه به‌مراتب پرمخاطب‌تری از سینما بود. سریال‌هایی چون گرگ‌ها و عطر گل یاس و تله‌تئاتر یکی از این روزها (در نقش رئیس‌جمهور ایندولند) تماشاگران زیادی داشت. اما مشهورترین نقشی که از او از آن سال‌ها در خاطره مردم مانده‌است، مفتش شش انگشتی سریال هزاردستان، به کارگردانی علی حاتمی بود. آوای فاخته، گل پامچال، تنهاترین سردار، ولایت عشق، مختارنامه و کلاه پهلوی از دیگر کارهای تلویزیونی مشهور او در سال‌های گذشته بوده‌است.

در سال ۱۳۷۰ او پیروزی در شیکاگو را در تئاتر شهر تهران به روی صحنه برد که به پرفروش‌ترین تئاتر ایران پس از انقلاب تبدیل شد. در سال ۱۳۹۱ نشان درجه یک فرهنگ و هنر ایران از سوی ریاست جمهوری ایران به وی اعطا شد. مهمترین ویژگی او فن بیانش بود که کلمات را با دقت خاصی و خیلی شمرده به زبان می‌آورد.

فعالیت‌های هنری

داوود رشیدی فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۴۲ با تله‌تئاتر «در جزیره‌ای غریب» و حضور در کنار هنرمندانی از جمله منوچهر فرید و محمدعلی کشاورز آغاز کرد. از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۹، داوود رشیدی در هفت تله‌تئاتر به عنوان کارگردان هنری حضور داشت. داوود رشیدی در سال ۱۳۵۱ با ایفای نقش در ۴ فیلم گذر اکبر، فدایی، جهنم + من و تجاوز یکی از پرکارترین سال‌های کاری‌اش را تجربه کرد.

او پس از بازگشت به ایران در دهه ۱۳۴۰ به اداره تئاتر وزارت فرهنگ و هنر پیوست. او در سال ۱۳۴۲ گروه تئاتر «امروز» را با حضور کسانی چون مرضیه برومند، سوسن تسلیمی، پرویز فنی‌زاده و خسرو شجاع‌زاده تشکیل داد. در سال ۱۳۶۳ و پس از بازی در دو فیلم کیومرث پوراحمد ناگهان فعالیت سینمایی رشیدی قطع شد و نزدیک به ۹ سال متوقف ماند. در سال ۱۳۷۰ او پیروزی در شیکاگو را در تئاتر شهر تهران به روی صحنه برد. این نمایش که با بازی خود و تعدادی از مشهورترین بازیگران سینما و تئاتر ایران بود، به پرفروش‌ترین تئاتر ایران پس از انقلاب تبدیل شد.

سوابق اجرایی

  • تدریس در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
  • تدریس در دانشکده هنرهای دراماتیک
  • تدریس دوره‌های کوتاه مدت در شهرستان‌ها و فرهنگسراها و استخدام به عنوان کارگردان در اداره هنرهای دراماتیک
  • مدیر واحد نمایش تلویزیون از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۶۰
  • عضو هیئت مدیره خانه سینما (معاون رئیس هیئت مدیره)
  • رئیس انجمن بازیگران سینمای ایران از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷
  • راه اندازی و مدیریت گروه تئاتر «امروز» از سال ۱۳۴۵

بزرگداشت داود رشیدی

  • اولین بزرگداشت داود رشیدی و جایزه داود رشیدی در چهارم شهریور ماه ۱۳۹۶ به آقایان عمید نائینی، محسن میرزایی، علیرضا داودنژاد و حسن معجونی توسط جواد مجابی، احمد مسجد جامعی، مرضیه برومند و فاطمه معتمدآریا اهدا شد. «اهداء نشان داوود رشیدی به دو روزنامه‌نگار و دو هنرمند». ایسنا. ۶ شهریور ۱۳۹۶. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۸ اوت ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۸ اوت ۲۰۱۷.
  • دومین بزرگداشت داود رشیدی و جایزه داود رشیدی در سوم شهریور ماه ۱۳۹۷ در تماشاخانه سنگلج به جلال ستاری، سید محمد مساوات، رخشان بنی اعتماد و مجتبی میرطهماسب توسط جواد مجابی، مرضیه برومند، لیلی رشیدی و فرهاد رشیدی اهدا شد.
  • هفدهمین و هجدهمین کاشی ماندگار در نخستین سال‌مرگ داوود رشیدی، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما بر سردر خانه او و همسرش احترام برومند نصب شد.

بیماری و درگذشت

رشیدی در سال‌های پایانی زندگی دچارِ آلزایمر شده بود و در بامداد ۵ شهریور ۱۳۹۵ در ۸۳ سالگی در پی ایست قلبی در خانه‌اش درگذشت. حسن روحانی، محمدجواد ظریف، سید محمد خاتمی، علی لاریجانی، محمدرضا عارف و سیدحسن خمینی از جمله سیاست‌پیشگانی بودند که درگذشت رشیدی را تسلیت گفتند. حسین پاکدل رسول صدرعاملی ناصر ملک‌مطیعی و جعفر والی، سینماگرانی بودند که در سوگش مطلب نوشتند.

در ۷ شهریور ۱۳۹۵ مراسم تشییع پیکرش در تهران (تالار وحدت) برگزار شد که نخستین سخنران آن علی نصیریان بود؛ سپس جمشید مشایخی و داریوش فرهنگ از او گفتند. خانوادهٔ او، احترام برومند و لیلی رشیدی نیز در پایان سخنانی بیان کردند. او در قطعهٔ هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد. افراد سرشناس بسیاری به‌ویژه هنرمندان و سینماگران در تشییع پیکر او حضور داشتند. مراسم ختم داوود رشیدی عصر همان روز در مسجد جامع شهرک غرب تهران برگزار شد.

جوایز

اهدا کنندهجایزهنتیجه
جشنواره چهره‌های ماندگارنشان چهره ماندگاربرنده
رئیس‌جمهور ایراننشان درجه یک فرهنگ و هنربرنده

سینما

فیلم

سالنامسمتکارگردانتوضیحاتمنبع
۱۳۹۰اکباتانبازیگرمهرشاد کارخانی
۱۳۸۸زمهریربازیگرعلی روئین‌تن
۱۳۸۶پرچم‌های قلعه کاوهبازیگرمحمد نوری‌زاد
۱۳۸۵ماه شب چهاردهبازیگرمحمدعلی طالبی
۱۳۸۴صبحی دیگرتهیه کنندهناصر رفایی
۱۳۸۲ملاقات با طوطیبازیگرعلیرضا داوودنژاد
۱۳۸۰امتحانتهیه کنندهناصر رفایی
۱۳۷۹قطعه ناتمامتهیه کنندهمازیار میری
۱۳۷۹تکیه بر بادبازیگرداریوش فرهنگ
۱۳۷۸مثلث آبیتهیه کنندههادی صابر
۱۳۷۸طهران روزگار نوبازیگرعلی حاتمیواروژ کریم‌مسیحی ۳ سال پس از درگذشت علی حاتمی این فیلم را به‌صورت یک فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای تدوین کرد.
۱۳۷۵بزرگ خیلی بزرگبازیگرفرزین مهدی پور
۱۳۷۴بازی‌های پنهانبازیگرکریم هاتفی‌نیا
۱۳۷۳خط آتشبازیگرفرید سجادی حسینی و علی سجادی حسینی
۱۳۷۳راه افتخاربازیگرداریوش فرهنگ
۱۳۷۲عبور از تلهبازیگرغلامرضا رمضانی
۱۳۶۳بی‌بی چلچلهبازیگرکیومرث پوراحمد
۱۳۶۳تاتورهبازیگرکیومرث پوراحمد
۱۳۶۳گل‌های داوودیبازیگررسول صدرعاملی
۱۳۶۲تفنگداربازیگرجمشید حیدری
۱۳۶۲خانه عنکبوتبازیگرعلیرضا داوودنژاد
۱۳۶۲شیلاتبازیگررضا میرلوحی
۱۳۶۲کمال الملکبازیگرعلی حاتمی
۱۳۶۲هیولای درونبازیگرخسرو سینایی
۱۳۶۱جایزهبازیگرعلیرضا داوودنژاد
۱۳۶۱رهاییبازیگررسول صدرعاملی
۱۳۶۰بازرس ویژهبازیگرمنصور تهرانی
۱۳۶۰مرزبازیگرجمشید حیدری
۱۳۵۹شمربازیگراکبر صادقی
۱۳۵۹آقای هیروگلیفبازیگرغلامعلی عرفان
۱۳۵۷قدغنبازیگرعلیرضا داوودنژاد
۱۳۵۹کرکس‌ها می‌میرندبازیگرجمشید حیدری
۱۳۵۹طلوع انفجاربازیگرپرویز نوری
۱۳۵۹اعدامیبازیگرمحمدباقر خسروی
۱۳۵۴کندوبازیگرفریدون گله
۱۳۵۲خروسبازیگرشاپور قریب
۱۳۵۱جهنم + منبازیگرمحمدعلی فردین
۱۳۵۱فداییبازیگررضا علامه زاده
۱۳۵۱گذر اکبربازیگرمحمدعلی زرندی
۱۳۵۱فرار از تلهبازیگرجلال مقدم
۱۳۵۱میعادگاه خشمبازیگرسعید مطلبی
۱۳۵۱تجاوزبازیگرحمید مصداقی

نمایش

سالنامسمتنویسندهکارگردانتوضیحاتمنبع
۱۳۹۰آقای اشمیت کیهکارگردانسباستین تیریداوود رشیدی
۱۳۸۹منهای دوبازیگر و کارگردانساموئل بنشتریتداوود رشیدی
۱۳۸۳بی حیوانبازیگرژان میشل ریپمحمود عزیزی
۱۳۸۲اسب هابازیگرمحمد رحمانیانمحمد رحمانیان
۱۳۸۱هنربازیگر و کارگردانیاسمینا رضاداوود رشیدی
۱۳۴۰-۷۰پیروزی در شیکاگوبازیگر و کارگردانوالتر وایدانیداوود رشیدیکارگردان اولیه:فرانسوا سیمون، اجرا در سوئیس، ژنو و تهران
۱۳۶۰گمشدگانکارگردانمرتضی عقیلیداوود رشیدی
۱۳۵۹زمین مقدسبازیگرایوب آقاخانیایوب آقاخانی
۱۳۵۸آوازه خوان طاسبازیگراوژن یونسکوفرخ غفاری
۱۳۵۸پوست یک میوه روی درخت پوسیدهبازیگر و کارگردانویکتور هیمداوود رشیدی
۱۳۵۸حسن کچلبازیگر و کارگردانعلی حاتمیداوود رشیدی
۱۳۵۸دیکته و زاویهبازیگر و کارگردانغلامحسین ساعدیداوود رشیدی
۱۳۴۹-۱۳۵۰یک نوکر و دو ارباببازیگر و کارگردانکارلو گولدونیفرانسوا سیموناجرا در سوئیس، ژنو
۱۳۴۹پروازبندانبازیگر و کارگردانغلامحسین ساعدیداوود رشیدی و محمدعلی جعفری
۱۳۴۹ایوانفبازیگر و کارگردانآنتوان چخوففرانسوا سیموناجرا در سوئیس، ژنو
۱۳۴۹رویای نیمه شب تابستانکارگردانویلیام شکسپیرداوود رشیدی
۱۳۴۹زندگی خوابی بیش نیستبازیگر و کارگردانمرتضی عقیلیداوود رشیدی
۱۳۴۹خودکشیبازیگر و کارگردانگابریل تیموریداوود رشیدی
۱۳۴۶-۱۳۴۹ریچارد سومبازیگرویلیام شکسپیرفیلیپ مانتااجرا در سوئیس، ژنو
۱۳۴۷در انتظار گودوبازیگر و کارگردانساموئل بکتداوود رشیدی
۱۳۴۶جزیره غریببازیگر و کارگردانساموئل بکتداوود رشیدی
۱۳۴۶شاه داودبازیگرروبر مرلفرانسوا سیموناجرا در سوئیس، ژنو
۱۳۴۶عروسی باقرخانبازیگر و کارگردانمحمود استادمحمدداوود رشیدی
۱۳۴۶خانه روشنبازیگرغلامحسین ساعدیعلی نصیریان
۱۳۴۵مستاجربازیگر و کارگردانپرویز صیادداوود رشیدی
۱۳۴۴جعفرخان از فرنگ برگشتهبازیگرحسن مقدمعلی نصیریان
۱۳۴۴اوژنی گراندهبازیگر و کارگردانانوره دو بالزاکداوود رشیدی
۱۳۴۳معجزه در آلابامابازیگر و کارگردانویلیام گیبسنداوود رشیدی
۱۳۴۲-۱۳۴۳می خواهید با من بازی کنیدمترجم و کارگردانمارسل آشارداوود رشیدی
۱۳۴۲کاپیتان قراگزبازیگر و کارگردانلویی گوییسداوود رشیدیکارگردان اولیه: فرانسوا سیمون، اجرا در سوئیس، ژنو
۱۳۳۶-۱۳۳۷مگس هابازیگرژان پل سارترژان وارژا
۱۳۳۶-۱۳۳۷الکترابازیگراوریپیدژان وارژا
۱۳۳۶آنتیگونبازیگر و کارگردانسوفوکلداوود رشیدیکارگردان اولیه: ژان وارژا، اجرا در سوئیس، ژنو
۱۳۳۶مرید شیطانبازیگر و کارگردانبرنارد شاوداوود رشیدی
۱۳۳۵بریتانیکوسبازیگر و کارگردانژان راسینداوود رشیدی
۱۳۲۰مردمبازیگرمارسل پانیونعبدالحسین نوشین

مستند

سالنامسمتکارگردانتوضیحاتمنبع
۱۳۸۵زندگی استاد مشایخیبازیگرامیرمهرتاش مهدوی و الهام قره خانیداوود رشیدی در این مستند حضور دارد.
۱۳۸۴وقت خوب مصائببازیگرناصر صفاریانفیلمی از زندگی احمدرضا احمدی که داوود رشیدی در این فیلم حضور دارد.

کتاب

سالنامسمتتوضیحاتمنبع
۱۳۹۰آثار نمایشی داوود رشیدینویسندهجلد ۱ و ۲
۱۳۸۸کاپیتان قراگزبازیگر و مترجمنمایشنامه با جلال ستاری
۱۳۸۵معجزه در آلابامابازیگر و مترجمنمایشنامه با حسین طباطبایی
۱۳۸۳بازی کشتاربازیگر و مترجمنمایشنامه با حسین طباطبایی

راوی

سالنامسمتکارگردانتوضیحاتمنبع
۱۳۷۱درخت تبریزی دومراویحمید جباریبصورت داستانی

ویدیو

سالنامسمتکارگردانتوضیحاتمنبع
۱۳۵۸آثار بزرگ تئاتریبازیگرامیر نوروزینمایشهای آنتیگونه، ریچارد سوم و مولیر پخش شدند.

تلویزیون

سالنامسمتکارگردانتوضیحاتمنبع
۱۳۹۱–۱۳۹۲دست بافته‌های مادری امبازیگرعلی لایق زاده
۱۳۹۱برنامه گپمهمانرامبد جوانقسمت پنجم
۱۳۹۱تله‌فیلم «رؤیا»بازیگرفرید شرعی
۱۳۹۱کلاه پهلویبازیگرسید ضیاءالدین دریآغاز پیش تولید از سال ۱۳۸۳
و آغاز فیلمبرداری آن از ۱۳۸۵ بوده‌است.
۱۳۸۸خسته‌دلانبازیگرسیروس الوندشبکه ۱
۱۳۸۳-۱۳۸۸مختارنامهبازیگرداود میرباقریدر سال ۱۳۸۹ از شبکه ۱ پخش شد.
۱۳۸۸تله‌تئاتر «شایعه»کارگردان هنری و
تهیه‌کننده و
مترجم متن
داوود رشیدینویسنده: «ژان میشل ریب»
کارگردان تلویزیونی: «مسعود فروتن»
۱۳۸۷تله فیلم خانه ساحلیبازیگرصادق کرمیارشبکه ۱
۱۳۸۷تله‌تئاتر «آخرین گودو»بازیگر و
کارگردان هنری و
تهیه‌کننده و
مترجم متن
داوود رشیدینویسنده: «ماتئی ویسنی‌یک»
۱۳۸۷پاتوقبازیگر مهمانشاهین باباپورکارگردان تلویزیونی: «احمد قربانی»/
شبکه ۱
۱۳۸۷تله‌تئاتر «هنر»بازیگر و
کارگردان هنری و
تهیه‌کننده
داوود رشیدیبر اساس نمایشنامه‌ای از «یاسمینا رضا»۲۰ آذر ۱۳۸۷ از شبکه ۴ پخش شد.
۱۳۸۶تله‌فیلم «بعد از روز آخر»بازیگرمجید مظفریدر هفتهٔ ناجا از شبکه ۲ پخش شد.
۱۳۸۶نشانیبازیگررامبد جواننوروز ۱۳۸۷ از شبکه ۲ پخش شد.
۱۳۸۶بیداریبازیگربهرام عظیم پورشبکه ۳
۱۳۸۵گل بارون زدهبازیگرعباس رنجبرشبکه ۳
۱۳۸۴تله فیلم شاهزاده ایرانیبازیگرمحمد نوری زادشبکه ۱
۱۳۸۴بچه‌های هوربازیگرعبدالله باکیدهشبکه ۵
۱۳۸۴زائرسرای ممتازبازیگرحمید بهمنیمحصول شبکه ۵ و سیمای مرکز قم
۱۳۸۴چه کسی به سرهنگ شلیک کرد؟بازیگرجواد اردکانیشبکه ۱
۱۳۸۱–۱۳۸۳دایره تردیدبازیگرامیر قویدلاپیزود «تازه‌کار» / شبکه ۱
۱۳۸۲مسابقه کرورمجریساسان امیرپوربرنامه کودک و نوجوان شبکه ۱
۱۳۸۲مستند بیمارستان دکتر رحیمیانبازیگرمهدی رفعتیشبکه ۲
۱۳۸۲مستند داستانی سردار گمنامبازیگرمحمد رسولیشبکه ۱
۱۳۸۱معصومیت از دست رفتهبازیگرداود میرباقریشبکه ۳
۱۳۸۱مهمان‌پذیر طوبیبازیگرمنوچهر پوراحمددر نوروز ۱۳۸۳ از شبکه ۱ پخش شد.
۱۳۸۱تله فیلم چهره‌هابازیگرابوالقاسم معارفیدر دههٔ فجر ۸۱ از شبکه ۵ پخش گردید.
۱۳۸۱آبی مثل دریابازیگرابوالقاسم معارفیشبکه ۵
۱۳۸۰–۱۳۷۹مسافرخانه زهرهبازیگرمحمد محمدی
۱۳۷۹خانه مابازیگر مهمانمسعود کرامتیشبکه ۳
۱۳۷۹خنده پردازانمجریبهرام شاه محمدلو
۱۳۷۵–۱۳۷۹ولایت عشقبازیگرمهدی فخیم‌زادهشبکه ۱
۱۳۷۸ورثه آقای نیکبختبازیگرمرضیه برومند
۱۳۷۷خاطرات یک خبرنگاربازیگررسول صدرعاملی
۱۳۷۷پزشکانبازیگرمسعود کرامتیشبکه ۳
۱۳۷۷–۱۳۷۸روزهای زندگیبازیگرسیروس مقدمدر سال ۱۳۷۹ از شبکه ۳ پخش شد.
۱۳۷۶تله تئاتر دفینه گندمبازیگررضا شانه سازشبکه ۲
۱۳۷۵–۱۳۷۶بازگشت پرستوهابازیگرابوالقاسم طالبیشبکه ۲
۱۳۷۵–۱۳۷۶تهران ۱۱–۵۹۵ ج ۴۸بازیگر مهمانمرضیه برومندشبکه ۵ / اپیزود «همسایه‌ها»
۱۳۷۵خاله خانمبازیگرمنوچهر پوراحمددر نوروز ۱۳۷۶ از شبکه ۱ پخش شد.
کارگردان تلویزیونی: «شیرین جاهد»
۱۳۷۵پرواز قرنبازیگررسول صدرعاملینویسنده: «فریدون جیرانی»
محصولی از سیمافیلم که در هفت قسمت
و در دهه فجر ۱۳۷۵ پخش گردید.
۱۳۷۴–۱۳۷۵تنهاترین سرداربازیگرمهدی فخیم‌زاده
۱۳۷۴علی‌آقا ۱۲۱بازیگر مهمانمحمد صالح علاشبکه ۲
۱۳۷۴مستند تهران گشتبازیگررسول نجفیان
۱۳۷۴آخرین ستاره شببازیگرمنوچهر پوراحمد
۱۳۷۳آوای فاختهبازیگربهمن زرین‌پورشبکه ۱
۱۳۷۰گل پامچالبازیگرمحمدعلی طالبیشبکه ۱
۱۳۷۰امام علیبازیگرداود میرباقریشبکه ۱
۱۳۶۹عطر گل یاسبازیگربهمن زرین‌پورشبکه ۱
۱۳۶۷بیالوی آوازه خوانتهیه‌کنندهمرضیه برومندبرنامه کودک و نوجوان
۱۳۶۷تله‌تئاتر «یکی از این روزها»بازیگرفریدون فرهودیکارگردان تلویزیونی: «هرمز امامی»
۱۳۶۶تله‌تئاتر «اقدام به قتل»بازیگرابوالحسن داوودی
۱۳۶۶–۱۳۶۵گرگ‌هابازیگرداود میرباقری
۱۳۶۶–۱۳۶۳کوچک جنگلیبازیگربهروز افخمی
۱۳۶۶–۱۳۵۸هزاردستانبازیگرعلی حاتمی
۱۳۶۴مستند داستانی «تاریخ قشم»راویعلی‌رضا داوودنژاد
۱۳۶۰تله تئاتر فیزیکدان‌هاکارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: فردریش دورنمات
۱۳۵۷شراب خامبازیگرمرتضی علویپخش نشد.
۱۳۵۶تله فیلم معامله بزرگبازیگرهوشنگ پاکروان
۱۳۵۵هوسبازیگرهوشنگ پاکروان
۱۳۵۴تله تئاتر پرومته در زنجیربازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: آشیل
۱۳۵۴تله تئاتر ایوانفبازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: آنتوان چخوف
۱۳۵۳تله تئاتر آنتیگونهبازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: سوفکل
۱۳۵۳تله تئاتر الکترابازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: سوفکل
۱۳۵۳تله تئاتر خودکشیبازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: گابریل تی موری
۱۳۴۹تله‌تئاتر «دیکته و زاویه»بازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: «غلامحسین ساعدی»
کارگردان تلویزیونی: «حمید مصداقی»
۱۳۴۷تله‌تئاتر «سیزیف و مرگ»بازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: «روبر مرل»
۱۳۴۷تله‌تئاتر «همسفر»بازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: «کامران قدیمی»
۱۳۴۷تله‌تئاتر «باجه»بازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: «ژان تاردیو»
۱۳۴۶تله‌تئاتر «خوشا به حال بردباران»بازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: «غلامحسین ساعدی»
۱۳۴۶تله تئاتر خشم بزرگ هولتزبازیگرعباس مغفوریاننویسنده: ماکس فریش
۱۳۴۶تله‌تئاتر «صدایی در لیوان»بازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: «ایزو دوری» و «لئوپولدو کوکو»
۱۳۴۶تله تئاتر آسانسوربازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: پرویز صیاد
۱۳۴۶تله تئاتر سفرهای چونگ لیبازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: ساشا گیتری
۱۳۴۵تله‌تئاتر «ریچارد سوم»بازیگر و کارگردان هنریداوود رشیدینویسنده: ویلیام شکسپیر
۱۳۴۴تله تئاتر جعفرخان از فرنگ برگشتهبازیگرعلی نصیریاننویسنده:حسن مقدم
۱۳۴۲تله‌تئاتر «سیسیل یا مکتب پدران»بازیگرجعفر والی
۱۳۴۲تله‌تئاتر «در جزیره‌ای غریب»بازیگر«منوچهر فرید»، «محمدعلی کشاورز» ،
«فرزانه تأئیدی» و «عباس مغفوریان» هم
در آن بازی کرده بودند.
۱۳۴۲تله تئاتر عشق‌های دن پرلین با بلیز در باغچه اشبازیگر و کارگردانداود رشیدینویسنده: فردریکو گارسیا لورکا
۱۳۴۱تله تئاتر کفاشه پر جوش و خروشبازیگر و کارگردانداود رشیدینویسنده: ساشا گیتری
۱۳۴۱تله تئاتر فرانسوازبازیگر و کارگردانداود رشیدینویسنده: ساشا گیتری
۱۳۴۱تله تئاتر دوازده مرد خشمگینبازیگر

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند