به گزارش باکس افیس ایران: روزنامه جام جم در یادداشتی تند به فیلم «برادران لیلا» به کارگردانی سعید روستایی حمله کرد.
* یکی از کنجکاویهای علاقهمندان سینما، نمایش فیلم برادران لیلا ساخته سعید روستایی، در هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن بود که سرانجام با اکران این فیلم پایان یافت.
* برادران لیلا تا اینجا در رده نهم جدول آثار این دوره قرار دارد. بهجز این، فضای تلخ و تیره و تار فیلم که تصویری سیاه و غمبار از خانواده و جامعه ایرانی در سطح جهانی ارائه میدهد، آن نگرانیها درباره سیاهنمایی این اثر را تقویت میکند.
* فیلم کسالتبار و حوصلهسربر است و ریتم کند و کسلکنندهای دارد.
* درباره محتوای فیلم برادران لیلا بحث بسیار است. متاسفانه همانطور که در سالهای متمادی رویه زشت و ناپسند سیاهنمایی در سینمای ایران باب شده، این فیلم هم پیرو آثاری است که در ژانر فلاکت روایت میشود و فلکزدگی، بدبختی و زبونی ایران و ایرانی را به تصویر میکشد و به جهانیان عرضه میکند که شاید به این ترتیب، موردتوجه جشنوارههای جهانی قرار گیرد تا برایش دست و سوت بزنند و هورا بکشند.
* برادران لیلا متاسفانه تصویری مخدوش از چهره ایران و ایرانی ارائه میکند و چیزی که برای مخاطب جهانی تصویر میشود، به شکلی است که انگار اعضای خانواده ایرانی میخواهند همدیگر را بدرند! یعنی در این فیلم حتی اعضای خانواده به هم رحم ندارند و نشانی از لطف و محبت به همدیگر نیست.
* انگار همه چیز در ایران پیرو منافع شخصی افراد شکل میگیرد و پدر نسبت به بچهها حس و عاطفهای ندارد، همینطور زن و شوهر نسبت به یکدیگر و مادر نسبت به بچهها. تمام هتک حرمت و هتک حیثیتی هم که بین افراد خانواده شکل میگیرد، فقط به دلیل مسائل مالی است.
* متاسفانه تصویری که سعید روستایی از خانواده ایرانی نشان میدهد اینگونه مطرح میکند که ایرانیها برای تنازع بقا دست به هر عملکرد و رفتار غیرانسانی میزنند. کار به جایی میرسد که به خاطر مشکلات اقتصادی، حرمت مادر و پدر در این فیلم شکسته میشود. در برادران لیلا دختری را میبینیم که به خاطر مشکل اقتصادی، سیلی به گوش پدر میزند یا کلمات رکیک و مشمئزکنندهای به مادرش میگوید.
* با ساخت اینگونه فیلمها، خودزنی و خودتخریبی میکنیم و با دست خودمان بر ضد منافع ملی و ضدفرهنگ و هویت ملی خود حرکت میکنیم. بنابراین باید جلوی این روند شوم و ناپسند گرفته شود.
بدون دیدگاه