به گزارش باکس افیس ایران: اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، شب شگفتیها بود چرا که بسیاری از فیلمسازان و هنرمندان در کنار مدیران فرهنگی و هنری حضور یافتند و از دغدغههایشان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن گفتند. برخی از دریافت جایزه خود خوشحال شدند و برخی دیگر با دستان خالی همکاران خود را تشویق کردند.
به گزارش روابطعمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، ساعت ۴ عصر وارد برج شدیم و در سالن شرقی مستقر شدیم تا جشنواره چهل و سوم فیلم فجر را به طور کامل پوشش دهیم. سالن و عوامل در حال آمادهسازی بودند و فضای سالن رفتهرفته رنگ و بوی جشنواره را به خود گرفت.
با گذشت ساعت ۱۸، مهمانان کمکم وارد شدند. منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره، با عوامل خوش و بش کرد و چهرههای سرشناسی چون شهاب حسینی، سید علی احمدی، داروغهزاده (دبیر دورههای پیشین جشنواره) و هیئت داوری فیلمهای کوتاه در میان اولین حاضران بودند که در سالن مستقر شدند. به تدریج، عوامل فیلمهای حاضر، اهالی رسانه و خبرنگاران و عکاسان وارد شدند. محمد نیکبخت، چهره نامآشنای هماهنگی سینماگران، نیز در میان جمع دیده میشد.
رسول صدرعاملی، کارگردان فیلم «زیبا صدایم کن»، با استقبال گرمی وارد سالن شد و دیگر چهرههای سینمایی از جمله دانش اقباشاوی، ایرج محمدی، ابراهیم امینی، سید علی احمدی، محمود کریمی، سید محمود رضوی نیز حضور داشتند. در این میان، مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره، مشغول هماهنگی نهایی بود تا مراسم به بهترین شکل برگزار شود.
آیین اختتامیه رأس ساعت ۱۹ با سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم آغاز شد. مقامات فرهنگی و دولتی از جمله سید عباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، زهره بهروزآذر (معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری)، نادره رضایی (معاون هنری وزارت فرهنگ)، نیکنام حسینیپور (مشاور وزیر و مدیرکل روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مهدی شفیعی (معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی)، علی ربیعی (دستیار اجتماعی رئیس جمهوری) و رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی نیز در مراسم حضور داشتند.
در ادامه، اجرای آهنگ «ایران» با صدای سالار عقیلی فضای سالن را تلطیف کرد. محمدرضا شهیدیفر به عنوان مجری، ضمن خیرمقدم به حاضران، یادی از خاطرات دورههای گذشته جشنواره کرد. نکته جالب امسال این بود که با تصمیم منوچهر شاهسواری، هنرمندان در ردیف اول و مسئولان در میان مردم نشستند، که این اقدام مورد توجه قرار گرفت.
شاهسواری روی سن رفت و ضمن قدردانی از هنرمندان پیشکسوت، از ادامه فعالیت چهرههایی همچون ابراهیم حاتمیکیا، رسول صدرعاملی، بهرام عظیمی و کمال تبریزی ابراز خوشحالی کرد.
نخستین بخش اهدای سیمرغ به فیلمهای کوتاه و مستند اختصاص داشت. در این بخش، نادره سادات سرکی با فیلم کوتاه «دادرسی» سیمرغ را به خانه برد. در بخش مستند، «شگرد» و «یک وجب خاک» موفق به دریافت جایزه شدند. پس از آن، در فضایی احساسی، بخشهایی از فیلم «بازمانده» پخش شد که حال و هوای مقاومت را به یاد آورد.
سپس نوبت به بخش رقابتی سینمای ایران رسید. هیئت داوران روی سن آمدند و در اقدامی جالب، هر یک از آنها با یک بیوگرافی طنز معرفی شدند. امسال ترکیب هیئت داوران به دلیل عدم حضور بهرام رادان، به صورت زوج شکل گرفت.
با اعلام جوایز یکی پس از دیگری، فیلمبردار «بچه مردم» ضمن دریافت جایزه خود، با نگاهی به علیرضا زریندست، پیشکسوت فیلمبرداری، به او ادای احترام کرد. زریندست نیز در سخنانی از استعدادهای آینده سینمای ایران یاد کرد.
با پایان یافتن بخش اول، کلیپی از ۴۲ دوره گذشته جشنواره پخش شد. پس از آن، علی زندوکیلی با اجرای خود شور و هیجان جدیدی به مراسم بخشید. سپس، عنایتالله بخشی برای بازی در فیلم «شاه نقش» دیپلم افتخار مکمل مرد را دریافت کرد و با تشویق ممتد حضار روی سن آمد. او از خاطراتش در سینما، تئاتر و تلویزیون گفت. فرهاد آئیش نیز پس از سالها فعالیت، موفق به دریافت سیمرغ نقش مکمل مرد شد.
اعلام سیمرغ بهترین بازیگر مرد، لحظهای پرشور و پرهیجان را در سالن رقم زد. عزتالله ضرغامی، با لحنی طنز، خاطرهای از شکست ۶-۰ فوتبال دربی بازگو کرد و از نحوه داوری گفت. کارگردان «پسر دلفینی» از انتشار جهانی «پسر دلفینی ۱» و برنامههای آتی برای ساخت یک تمپارک سخن گفت. در بخش بازیگری، مصطفی زمانی بهترین بازیگر نقش اول مرد شد و جایزه خود را مشترک با حسن پورشیرازی برای بازی در فیلم «پیرپسر» دانست که در بخش نمایش ویژه حضور داشت. در بخش زنان، فریبا نادری سیمرغ بهترین بازیگر را دریافت کرد.
فیلم «رها» بهترین فیلم اول شد و «بچه مردم» جایزه بهترین کارگردانی فیلم اولی را به دست آورد. پس از آن، جوایز ملی و بخش ویژه سردار قاسم سلیمانی اعلام شد. «سونسوز» موفق به دریافت جایزه هیئت داوران شد و در نهایت، «زیبا صدایم کن» عنوان بهترین فیلم جشنواره را از آن خود کرد. جایزه بهترین کارگردانی به حمید زرگرنژاد اهدا شد.
با شور و هیجان حاضران، منوچهر شاهسواری هفت فیلم برتر سینمایی از نگاه مردم را اعلام کرد. در این میان، فیلم «پیشمرگ» به عنوان بهترین فیلم از نگاه مردم انتخاب شد و انیمیشن «پسر دلفینی ۲» نیز جایزه بهترین انیمیشن از نگاه مخاطبان را دریافت کرد.
مراسم با تشویقهای حضار و فضای پرشور اختتامیه، به پایان رسید. تیم های خبری و عکاسی و تشریفات بعد از خالی شدن سالن عکس یادگاری و پایانی جشنواره ۴۳ را گرفتند تا عوامل اجرایی این جشنواره در تاریخ سینما ثبت شود.
جشنواره چهل و سوم، با تمام لحظات پرهیجان و لحظات خاطرهانگیز، پرونده خود را بست و چهرههای سینمای ایران را به سالی دیگر و جشنوارهای تازه بدرقه کرد.
بدون دیدگاه