Aparat

جشنواره فجر شوکه شد؛ «مولا» با هوش مصنوعی وارد مرحله تازه سینما شد

به گزارش باکس افیس ایران:   عوامل فیلم «مولا» از سختی ها، چالش‌ها و ویژگی‌های این اثر به عنوان اولین فیلم تاریخی ساخته شده با هوش مصنوعی سخن گفتند.

نشست خبری فیلم سینمایی «مولا» به کارگردانی عباس لاجوردی شامگاه ۲۱ بهمن ماه در پردیس ملت خانه چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر با حضور عوامل فیلم و با اجرای حمیدرضا مدقق برگزار شد.

عباس لاجوردی کارگردان، تهیه کننده و نویسنده، محمد تامینی مدیر جلوه های ویژه و کارگردان هوش مصنوعی، امیرحسین مومنی رئیس گروه هوش مصنوعی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری، عارف نامور مدیر فیلمبرداری، محمود مقامی و حسین پوریده بازیگران فیلم در این نشست حضور داشتند.

در ابتدای این نشست لاجوردی بیان کرد: ما هر روز دنیای هوش مصنوعی را رصد می‌کردیم. در این حوزه باید به روز باشید‌، در دنیا رصد کردیم و متوجه شدیم هیچ فیلم سینمایی با هوش مصنوعی ساخته نشده است. برخی فیلم‌ها تنها پلان هایی از هوش مصنوعی را دارند اما بخش اعظمی از فیلم ما با هوش مصنوعی بود و بخشی از فیلم هم رئال بود.

وی اضافه کرد: در مقطعی در کشور اینترنت قطع شد. در حالی که تمام پروژه ما با اینترنت بود. ما سریال‌های ساخته شده با هوش مصنوعی را هم رصد کردیم و متوجه شدیم تنها برخی پلان ها را با هوش مصنوعی ساخته‌اند یا فیلمی را گوگل ساخته بود و تبلیغات زیادی برایش کردند اما دیدیم تنها چند دقیقه از آن با هوش مصنوعی ساخته شده بود در هوش مصنوعی محدودیت‌هایی وجود دارد و وقتی وارد فضای حرفه‌ای می‌شوید دچار مشکل می‌شوید.

این کارگردان تصریح کرد: من این کار را افتخار برای سینمای ایران می‌دانم و سینمای ایران از این به بعد می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد. حتی اگر نمونه‌های خارجی را هم ببینید متوجه می‌شوید سطح این فیلم خیلی بالاست.

تأمینی در ادامه با مقایسه اولین پروژه هوش مصنوعی در کن با این فیلم گفت: تفاوتش با این فیلم این است که ما تئوری‌های زیباشناسی را با کد نویسی ترکیب کردیم و تلفیقی از این دو مولفه را داریم. ما امروز در ایران افرادی را داریم که با هوش مصنوعی تیزر خوبی می‌سازند اما نمی‌توانند سکانس درآوردند.

مومنی هم مطرح کرد: ما در ابتدای یک راه پر چالش، جذاب و یک انقلاب فناورانه در حوزه رسانه هستیم. «مولا» به عنوان اولین فیلم تاریخی ساخته شده با هوش مصنوعی، یک اثر نوآورانه و کار اول است. قطعا این کار بی عیب نیست اما این فیلم حاصل شجاعت، ریسک پذیری و اعتماد بود.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی این فرصت را ایجاد می‌کند که با هزینه کم و سرعت بالا فیلم‌های خوب بسازید، فیلم‌هایی که قبل از آن باید با هزینه بالا و با زمان زیاد می‌‌ساختید. هوش مصنوعی امروزه فرصت زیادی در یافتن ایده و تولید فیلم‌نامه، تدوین، انتشار و… ارایه می‌دهد و می‌تواند این بخش‌ها را متحول کند و ما هنوز وارد این مسیرها به شکل جدی نشدیم.

پوریده بازیگر هم گفت: من به زبان عربی آشنایی دارم چون خیلی به کشور‌های عربی سفر می‌کنم و درباره فرقه‌های وهابیت و داعش مستندهایی هم تولید کرده‌ام.

نامور اظهار کرد: بزرگترین چالش ما سرعت عمل در بخش رئال بود. این اجرا و سرعت عملی که نیازمند گروه تولید بود ما را از آن فرم هنری ماجرا که مد نظر بود، دور کرد.

لاجوردی گفت: سال‌هاست در مستندها و دیگر آثار روی سوژه‌های دینی کار می کنم. برای این فیلم هم تحقیقات سنگینی درباره این موضوع داشته‌ام. خیلی از لوکیشن‌ها را از نزدیک دیدم.‌ همه فیلم مبتنی بر مستندات است.

این کارگردان درباره برخی سوژه‌های فیلم گفت: ما کاراکتری را نشان دادیم که یک شیعه پشت یک سنی نماز خواند. ما در فیلم روی صلح تاکید کردیم.

وی ادامه داد: هرچه درباره امیر مومنان کار کنیم کم است و نمی‌شود که درباره ایشان حرف نزنیم.

لاجوردی درباره مشاوران دینی گفت: مشاوران ما از طرف بنیاد بین المللی امیرالمومنین و کارشناسانی بودند که تخصصشان در این حوزه بود.

وی اضافه کرد: ما در این تصاویر سعی کردیم تاریخ را هم نشان بدهیم.

مومنی هم گفت: ۹ ماه تولید فیلم طول کشید و ابزارهایی که دوستان استفاده می‌کردند به‌روز شد. امیدوارم سال آینده چند فیلم با هوش مصنوعی در جشنواره داشته باشیم.


بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند